Vynikající netradiční domácí chlebíček: Recept mojí babičky, nikdy jste nejedli chutnější !

2039
Sdílejte

špetku soli

Na potření:

2 žloutky

Recept pokračuje na další straně

Postup:

Do misky nasypeme droždí, přidáme teplé mléko, na pokojové teplotě změklé máslo a mícháme, dokud máslo neroztaje.

Potom přidáváme mouku, sůl, mícháme a rukama mícháme, dokud nevznikne lepkavé hladké těsto.

Těsto přikryjeme a necháme 40 minut kynout.

Do horkého oleje v hrnci přidáme mouku.

Za míchání vaříme 15 minut na mírném ohni .

Do směsi přidáme sůl a zamícháme.

Směs nasypeme do misky a necháme vyhládnout.

Nakynuté těsto rozdělíme na 3 stejné části.

Rozválíme na velikost talíře.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články