Každý opěvuje tyto hrnečkové bagety: Jen zamíchat a poté dát na plech, není s nimi žádná extra práce !

8957
Sdílejte

Necháme na teplém místě kynout.

Těsto necháme kynout, dokud nezdvojnásobí objem – zhruba hodinu.

Potom vytvoříme na pomoučněném plechu dvě bagety.

Opět přikryjeme a necháme kynout další půlhodinu.

Mezitím si předehřejeme troubu na 220°C.

Recept pokračuje na další straně

Bagety odkryjeme a na každé uděláme šikmé zářezy zhruba do poloviny.

Otevřeme rozpálenou troubu a na dno dáme nádobu, do které vlijeme asi čtvrt hrníčku vody.

Do trouby dáme plech s bagetami a rychle zavřeme, aby pára neunikla.

Pečeme asi 20 minut dokud nezezlátnou.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články