Blesková jablečná pochoutka: Jablka není třeba krájet, jen přepůlit a zabalit do těsta !

3013
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

Postup:

Do větší misky nasypeme mouku, přidáme lžičku kypřicího prášku.

Dobře rozmícháme.

Změklé máslo obalíme moukou a nahrubo nakrájíme pomocí struhadla.

Ingredience v misce spolu promícháme rukama tak, aby nám vznikla sypká hmota.

Postupně přidáváme cukr, žloutky, zakysanou smetanu.

Vše rukama promícháme, dokud nám nevznikne těsto.

Těsto přikryjeme, necháme odstát a odložíme na 20 minut do chladničky.

Připravená jablka důkladně očistíme, nakrájíme na poloviny a odstraníme jadérka.

Těsto vyjmeme z chladničky, rozkrojíme na půlky, které rukama rozmícháme do tvaru menšího bochníku.

Potom ho rozválíme na pečícím papíru do tvaru čtverce a postupně na něj ukládáme jablka.

Kam dál?

Lahodný a jednoduchý tvarohový koláč s malinami a želé – bez pečení

Dort Kinder bez pečení, který si zamilují malí i velcí!

Koláčky z listového těsta. Jsou velmi oblíbené na švédských stolech, u pekařů nebo jako rychlá svačinka mezi jídly

Zapomeňte na kupované zmrzliny! Tato domácí zmrzlina je jednoduchá, rychlá a neskutečně lahodná

Lahodné, nadýchané a ovocné: Vyzkoušejte meruňkové kostky jako z cukrárny!

Další články