Blesková jablečná pochoutka: Jablka není třeba krájet, jen přepůlit a zabalit do těsta !

3076
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

Postup:

Do větší misky nasypeme mouku, přidáme lžičku kypřicího prášku.

Dobře rozmícháme.

Změklé máslo obalíme moukou a nahrubo nakrájíme pomocí struhadla.

Ingredience v misce spolu promícháme rukama tak, aby nám vznikla sypká hmota.

Postupně přidáváme cukr, žloutky, zakysanou smetanu.

Vše rukama promícháme, dokud nám nevznikne těsto.

Těsto přikryjeme, necháme odstát a odložíme na 20 minut do chladničky.

Připravená jablka důkladně očistíme, nakrájíme na poloviny a odstraníme jadérka.

Těsto vyjmeme z chladničky, rozkrojíme na půlky, které rukama rozmícháme do tvaru menšího bochníku.

Potom ho rozválíme na pečícím papíru do tvaru čtverce a postupně na něj ukládáme jablka.

Kam dál?

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Oblíbený letní salát bez majonézy: Osvěží a zasytí-hotový za chvilku!

Další články