Recept pokračuje na další straně
Postup:
Do větší misky nasypeme mouku, přidáme lžičku kypřicího prášku.
Dobře rozmícháme.
Změklé máslo obalíme moukou a nahrubo nakrájíme pomocí struhadla.
Ingredience v misce spolu promícháme rukama tak, aby nám vznikla sypká hmota.
Postupně přidáváme cukr, žloutky, zakysanou smetanu.
Vše rukama promícháme, dokud nám nevznikne těsto.
Těsto přikryjeme, necháme odstát a odložíme na 20 minut do chladničky.
Připravená jablka důkladně očistíme, nakrájíme na poloviny a odstraníme jadérka.
Těsto vyjmeme z chladničky, rozkrojíme na půlky, které rukama rozmícháme do tvaru menšího bochníku.
Potom ho rozválíme na pečícím papíru do tvaru čtverce a postupně na něj ukládáme jablka.