Blesková jablečná pochoutka: Jablka není třeba krájet, jen přepůlit a zabalit do těsta !

3139
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

Postup:

Do větší misky nasypeme mouku, přidáme lžičku kypřicího prášku.

Dobře rozmícháme.

Změklé máslo obalíme moukou a nahrubo nakrájíme pomocí struhadla.

Ingredience v misce spolu promícháme rukama tak, aby nám vznikla sypká hmota.

Postupně přidáváme cukr, žloutky, zakysanou smetanu.

Vše rukama promícháme, dokud nám nevznikne těsto.

Těsto přikryjeme, necháme odstát a odložíme na 20 minut do chladničky.

Připravená jablka důkladně očistíme, nakrájíme na poloviny a odstraníme jadérka.

Těsto vyjmeme z chladničky, rozkrojíme na půlky, které rukama rozmícháme do tvaru menšího bochníku.

Potom ho rozválíme na pečícím papíru do tvaru čtverce a postupně na něj ukládáme jablka.

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články