Jemné tvarohové lívance z pánve: Žádná mouka, kypřící prášek, ani soda bikarbona a přesto jsou krásné nafouknuté !

3324
Sdílejte

Jemnou pochoutku z tvarohu podle tohoto receptu si zamilujete. Do hmoty, z níž syrníky formujete nejde žádná mouka, kypřící prášek ani soda bikarbona a přesto jsou krásné nafouknuté a lahodné!

potřebujeme:

500 g tvarohu

1 vejce

35 – 45 g krystalového cukru (neměli byste přidávat více cukru, aby se vám sirník nepřipalovalo)

1 lžičku vanilkového cukru

2 – 3 PL dětské krupice

olej na smažení

Recept pokračuje na další straně

postup:

Nachytejte si větší mísu a do ní si vložte veškerý tvaroh, přidejte vejce, cukr, vanilkový cukr a vše dobře promíchejte.

Potom přidejte krupici a nechte hmotu 20 minut stát.

Krupice absorbuje veškerou vlhkost z tvarohu, ale nedělá hmotu gumovou, jako kdybyste použili mouku.

Když je hmota odležená, posypeme si pracovní desku trochou mouky a začneme ji tvarovat.

Recept pokračuje na další straně

Nejdříve si vytvoříme jeden velký válec.

Ten pak nakrájíme na rovnoměrné hrubší kousky, které vytvarujeme pěkně do kulatá.

Na pánev si nalijeme olej, zahřívají a lívance opékáme z každé strany do zlatova. Můžeme podávat přelité například horkými malinami.

Přejeme dobrou chuť!

Kam dál?

Úžasné jednohubky, kterým neodolá žádný chlap !

Blesková slaná pochoutka: Rychlé a chutné rolky plněné šunkou, sýrem a cibulí…

Lehký a osvěžující koláč s ovocem a tvarohem. Bez pečení!

Za 10 minut připravíte celou horu: Ideální snídaně !

5minutová HRNČEKOVÁ bábovka i pro úplné začátečníky: Nejjednodušší recept pod sluncem a chutná božsky !

Další články