Jemnou pochoutku z tvarohu podle tohoto receptu si zamilujete. Do hmoty, z níž syrníky formujete nejde žádná mouka, kypřící prášek ani soda bikarbona a přesto jsou krásné nafouknuté a lahodné!
potřebujeme:
500 g tvarohu
1 vejce
35 – 45 g krystalového cukru (neměli byste přidávat více cukru, aby se vám sirník nepřipalovalo)
1 lžičku vanilkového cukru
2 – 3 PL dětské krupice
olej na smažení
Recept pokračuje na další straně
postup:
Nachytejte si větší mísu a do ní si vložte veškerý tvaroh, přidejte vejce, cukr, vanilkový cukr a vše dobře promíchejte.
Potom přidejte krupici a nechte hmotu 20 minut stát.
Krupice absorbuje veškerou vlhkost z tvarohu, ale nedělá hmotu gumovou, jako kdybyste použili mouku.
Když je hmota odležená, posypeme si pracovní desku trochou mouky a začneme ji tvarovat.
Recept pokračuje na další straně
Nejdříve si vytvoříme jeden velký válec.
Ten pak nakrájíme na rovnoměrné hrubší kousky, které vytvarujeme pěkně do kulatá.
Na pánev si nalijeme olej, zahřívají a lívance opékáme z každé strany do zlatova. Můžeme podávat přelité například horkými malinami.
Přejeme dobrou chuť!