Univerzální těsto, které vydrží i týden a upečete z něj koláče, i pizzu: Večer zamícháte, ráno upečete !

2980
Sdílejte

1/2 ČL soli

Postup:
Do misky si rozdrťe čerstvé droždí nebo nasypte sušené.

Přidejte sůl a cukr.

Recept pokračuje na další straně

Přidáme máslo (nebo máslo s vepřovou mastí) a mléko.

Následně nasypeme hladkou mouku.

Vyhněteme kompaktní těsto , které bude měkké a vláčné.

Po vymíchání dáme těsto do chladničky, kde zvětší objem.

V chladničce by mělo těsto odpočívat alespoň 1,5 hodiny.

Teď už můžete podle potřeby z těsta leckdy upéct pizzu, koláče nebo jiné pečivo.

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články