Univerzální těsto, které vydrží i týden a upečete z něj koláče, i pizzu: Večer zamícháte, ráno upečete !

3103
Sdílejte

1/2 ČL soli

Postup:
Do misky si rozdrťe čerstvé droždí nebo nasypte sušené.

Přidejte sůl a cukr.

Recept pokračuje na další straně

Přidáme máslo (nebo máslo s vepřovou mastí) a mléko.

Následně nasypeme hladkou mouku.

Vyhněteme kompaktní těsto , které bude měkké a vláčné.

Po vymíchání dáme těsto do chladničky, kde zvětší objem.

V chladničce by mělo těsto odpočívat alespoň 1,5 hodiny.

Teď už můžete podle potřeby z těsta leckdy upéct pizzu, koláče nebo jiné pečivo.

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články