Univerzální těsto, které vydrží i týden a upečete z něj koláče, i pizzu: Večer zamícháte, ráno upečete !

2918
Sdílejte

1/2 ČL soli

Postup:
Do misky si rozdrťe čerstvé droždí nebo nasypte sušené.

Přidejte sůl a cukr.

Recept pokračuje na další straně

Přidáme máslo (nebo máslo s vepřovou mastí) a mléko.

Následně nasypeme hladkou mouku.

Vyhněteme kompaktní těsto , které bude měkké a vláčné.

Po vymíchání dáme těsto do chladničky, kde zvětší objem.

V chladničce by mělo těsto odpočívat alespoň 1,5 hodiny.

Teď už můžete podle potřeby z těsta leckdy upéct pizzu, koláče nebo jiné pečivo.

Kam dál?

Lahodný a jednoduchý tvarohový koláč s malinami a želé – bez pečení

Dort Kinder bez pečení, který si zamilují malí i velcí!

Koláčky z listového těsta. Jsou velmi oblíbené na švédských stolech, u pekařů nebo jako rychlá svačinka mezi jídly

Zapomeňte na kupované zmrzliny! Tato domácí zmrzlina je jednoduchá, rychlá a neskutečně lahodná

Lahodné, nadýchané a ovocné: Vyzkoušejte meruňkové kostky jako z cukrárny!

Další články