Připravte si doma SILVESTROVSKÝ punč podle nejlepšího receptu: Ideální pití, které nesmí chybět na stole !

2285
Sdílejte

Sáček čaje vyjmeme a přidáme šťávu z pomeranče a citronu, hřebíček a skořici. Přilijeme červené víno a rum. Necháme několik minut postát, aby se chutě pěkně spojily.

Mezitím si do skleniček přidáme nakrájené ovoce – jablka, pomeranče a maliny.

Před podáváním punč zahřejeme a nalijeme do sklenic s ovocem.

Pokud patříte mezi ty, kteří se alkoholu vyhýbají nebo chcete potěšit i děti, máme pro vás také jeden tip na nealkoholickou verzi.

Recept pokračuje na další straně

Nealkoholický punč

Potřebujeme:

1 ks pomeranč
1 ČL hřebíček

1 ks citron

500 ml pomerančový čaj

250 ml jablečný džus

150 g kr. cukr

Postup:
Z pomeranče nařežeme pár plátků, do kterých napícháme hřebíček – plátky použijeme na ozdobu.

Ze zbylého pomeranče a citronu vymačkáme šťávu.

Do hrnce nalijeme čaj, přidáme hřebíček a přivedeme k varu.

Potom odstavíme, přidáme cukr, džus, citrónovou a pomerančovou šťávu.

Vše spolu dobře promícháme, ale už nevaříme.

Podáváme teplé a dozdobíme plátkem pomeranče.

Kam dál?

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Oblíbený letní salát bez majonézy: Osvěží a zasytí-hotový za chvilku!

Další články