Sáček čaje vyjmeme a přidáme šťávu z pomeranče a citronu, hřebíček a skořici. Přilijeme červené víno a rum. Necháme několik minut postát, aby se chutě pěkně spojily.
Mezitím si do skleniček přidáme nakrájené ovoce – jablka, pomeranče a maliny.
Před podáváním punč zahřejeme a nalijeme do sklenic s ovocem.
Pokud patříte mezi ty, kteří se alkoholu vyhýbají nebo chcete potěšit i děti, máme pro vás také jeden tip na nealkoholickou verzi.
Recept pokračuje na další straně
Nealkoholický punč
Potřebujeme:
1 ks pomeranč
1 ČL hřebíček
1 ks citron
500 ml pomerančový čaj
250 ml jablečný džus
150 g kr. cukr
Postup:
Z pomeranče nařežeme pár plátků, do kterých napícháme hřebíček – plátky použijeme na ozdobu.
Ze zbylého pomeranče a citronu vymačkáme šťávu.
Do hrnce nalijeme čaj, přidáme hřebíček a přivedeme k varu.
Potom odstavíme, přidáme cukr, džus, citrónovou a pomerančovou šťávu.
Vše spolu dobře promícháme, ale už nevaříme.
Podáváme teplé a dozdobíme plátkem pomeranče.