Jednoduchý recept na mimořádně chutný a voňavý biskupský chlebíček: Pochoutka s rozinkami a kandovaným ovocem, kterou si zamilujete na první pohled !

18022
Sdílejte

Přidáme nastrouhanou kůru z chemicky neošetřeného citrónu a citrónovou šťávu.

Po zamíchání přidáme sušená rozinky, nasekané vlašské ořechy, kandované ovoce, mouku.

Všechny suroviny spolu promícháme.

Do vymazané a moukou posypané pečící formy vylijeme 1/3 těsta a dobře ho rozetřeme po celé ploše.

Recept pokračuje na další straně

Potom nasypeme vrstvu ovocné směsi, přidáme další vrstvu těsta, vysypeme zbytek ovoce.

Na vrch přidáme ještě jednu vrstvu těsta.

Koláč vložíme do předehřáté trouby při teplotě 180 ° C na 40-45 minut.

V misce si smícháme cukr s trochou mléka a vložíme na 15 vteřin do mikrovlnky.

Směs nalijeme na vychladlý koláč a vrch posypeme kandovaným ovocem a posekanými oříšky podle chuti.

Výjimečně chutný biskupský chlebíček můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

Video návod:

 

Kam dál?

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Oblíbený letní salát bez majonézy: Osvěží a zasytí-hotový za chvilku!

Další články