Jednoduchý recept na mimořádně chutný a voňavý biskupský chlebíček: Pochoutka s rozinkami a kandovaným ovocem, kterou si zamilujete na první pohled !

19073
Sdílejte

Přidáme nastrouhanou kůru z chemicky neošetřeného citrónu a citrónovou šťávu.

Po zamíchání přidáme sušená rozinky, nasekané vlašské ořechy, kandované ovoce, mouku.

Všechny suroviny spolu promícháme.

Do vymazané a moukou posypané pečící formy vylijeme 1/3 těsta a dobře ho rozetřeme po celé ploše.

Recept pokračuje na další straně

Potom nasypeme vrstvu ovocné směsi, přidáme další vrstvu těsta, vysypeme zbytek ovoce.

Na vrch přidáme ještě jednu vrstvu těsta.

Koláč vložíme do předehřáté trouby při teplotě 180 ° C na 40-45 minut.

V misce si smícháme cukr s trochou mléka a vložíme na 15 vteřin do mikrovlnky.

Směs nalijeme na vychladlý koláč a vrch posypeme kandovaným ovocem a posekanými oříšky podle chuti.

Výjimečně chutný biskupský chlebíček můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

Video návod:

 

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články