Bezkonkurenční kokosovo-vanilkové rohlíčky a kokosky.Dva recepty na vánoční dezerty, které jsou připravené za chvíli

4282
Sdílejte

Postup:
Vyšleháme bílky a po lžičkám přidáváme cukr. Přidáme meruňkový džem a dáme do vodní lázně.

Prošleháme metlou, dokud není hmota horká.

Potom vyjmeme z vodní lázně a přidáme citrónovou kůru, kokos a ocet (ten slouží ke zvýraznění chuti kokosu).

Promíchejte. Pokud nemáte rádi citrónovou kůru v koláčích, můžete vynechat.

Hmotu si přendáme do cukrářského sáčku s kulatou špičkou a na plech vystlaný pečícím papírem tvarujeme hromádky o průměru asi 2 cm.

Špičky kokosek jemně přitlačíme prstem namočeným do vody.

Dáme do trouby a pečeme při 140 stupních do růžova (asi 30 – 40 minut).

Nyní si připravíme krém. Vejce, veškerý cukr a kakao dáme do misky a postavíme do vodní lázně.

Nad párou zahříváme a občas prošleháme metlou tak dlouho, dokud není směs horká.

Odstavíme z vodní lázně, přidáme nakrájený tuk a rum a za občasného šlehání necháme vychladnout.

Změklé máslo vyšleháme a pomalu přidáváme vychladlou směs.

Vyšleháme hladký čokoládový krém.

Recept pokračuje na další straně

Na plech si porozkládáme linecká kolečka (upečená z klasického lineckého těsta).

Na každé kolečko nastříkáme pomocí zdobícího sáčku krém do tvaru kruhu, abychom do středu mohli dát ještě džem.

Přidáme trochu rybízového džemu a nasadíme kokosové hlavičky.

Takto hotové dáme na 30 minut do chladničky ztuhnout.

Po 30 minutách vyjmeme z chladničky a spodky kokosek namáčíme do čokoládové polevy. Ukládáme na plech pokrytý pečícím papírem. Necháme ztuhnout.

Video postup 

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články