Větrníkový dort, kterým zabodujete na každé rodinné oslavě: Trumfne i oblíbené zákusky!

2865
Sdílejte

Vezmeme si dvě dortové formy o průměru 20 cm, vysteleme je pečícím papírem a do každé nalijeme polovinu těsta.

Recept pokračuje na další straně

Pečeme 10 – 15 minut při teplotě 200 °C.

Mezitím si vyšleháme změklé máslo do pěny spolu s vanilkovým cukrem.

Postupně zašleháváme vychladlý krém.

Teď už jen sestavíme dezert následovně.

Do formy vložíme jeden upečený plát těsta, navrstvíme krém a přiklopíme druhým plátem.

 

Odložíme do chladničky alespoň na 3 hodiny , aby krém ztuhl.

Nakonec ještě posypeme prosetým moučkovým cukrem a můžeme podávat.
Přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD

https://youtu.be/Zu6IOglOu-A

 

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články