Tragické osudy sedmi hvězd z legendárního Vinnetoua : Smrt na dálnici, infarkt na silnici…

2557
Sdílejte

Americký rodák Lex Barker pocházel ze zámožné rodiny a měl předurčený osud stavaře, od mládí však potají hrával ochotnické divadlo.Po skončení studií na prestižním Pricetonu, rodina jej vydědila. Herec si však ušlý zisk záhy vydělal sám, slavil obrovský úspěch jako Tarzan. Z Ameriky se přesunul do Evropy, kde se z rolí v detektivkách přesunul na westerny. Měl mnoho slabostí, hodně pil a ženy střídal jako ponožky. Jeho postelí jich prošlo nespočetně a pětkrát vstoupil do svazku manželského. Čtyři roky byl například manželem slavné hollywoodské krásky Lany Turnerové (†74). Potýkal se s dlouhodobými zdravotními problémy, od války měl místo části lebky stříbrný plíšek. Proto jej často sužovaly migrény. 11. května 1973, krátce po svých čtyřiapadesátých narozeninách, dostal infarkt na jedné z rušných newyorských ulic. Slavného herce nechali lidé ležet na chodníku mnoho minut bez pomoci, jelikož se domnívali, že je opilý…

Článek pokračuje na další straně

5. Nšo-či

Vinnetouova mladší sestra Nšo-či okouzlila jak Old Shatterhanda, tak i jeho hereckého představitele Lexe Barkera. Jejich lásce však nebylo přáno, tato indiánka zemřela hned v prvním díle. Umřela v náručí svého vyvoleného, což byla mimochodem první scéna, kterou její představitelka natáčela.

6.Marie Versiniová (†81)

Rodina Marie Versiniové pocházela z Korsiky, otec byl profesorem na Sorboně v Paříži. Již v 17 letech se stala členkou významné divadelní scény Comédie-Française. Byla i úspěšnou modelkou a objevila se na obálkách mnoha časopisů. Při natáčení Vinnetoua mezi ní a Lexem Barkerem přeskočila jiskra. Lex byl ale v té době ženatý a navíc jeho manželka, švýcarská herečka Irene Labhartová (†25), sváděla boj se smrtelnou leukemií. „S vědomím, že jsem ublížila nemocnému člověku, bych asi nedokázala žít. Být Lex volný, všechno dopadlo jinak,“ vzpomínala Versiniová. V roce 1974 se tato kráska s hlubokýma očima provdala za scenáristu a režiséra Pierra Vialetta (†94), v jehož snímcích se pak často objevovala. Právě kvůli němu v roce 1984 opustila svět filmu, aby se o něj mohla ve stáří starat – byl totiž o dobrých 22 let starší než ona. Neměli spolu žádné děti. Zesnula 22. listopadu tohoto roku.

Článek pokračuje na další straně

7. Ribanna

Ribanna je jednou z hlavních postav westernového filmu Vinnetou – Rudý gentleman, natočeného na motivy románů Karla Maye. Byla jedinou dceru náčelníka Asiniboinsů Tah-ša-tungy, do které se zamiloval sám náčelník Apačů Vinnetou. Jejich lásce však nebylo přáno, dostal ji za manželku Robert Merill, syn velitele pevnosti Niobara.

Kam dál?

Vláda připravuje změnu v zákoníku práce : Lidé si sami určí, kdy přijdou do práce

Zpěvák a kytarista skupiny Olympic Petr Janda : Teď už bych bratrovi prominul. Pokud by se omluvil

Anička Slováčková se otevřeně vyjádřila k průběhu své léčby rakoviny : Pro všechny má dobrou zprávu

Simona Postlerová to neměla v životě lehké : Životní lásku jí vzala rakovina a na vážně nemocného syna zůstala sama

Ve věku 59 let zemřela Simona Postlerová. Herečku našli v bytě bez známek života

Další články