Tragické osudy sedmi hvězd z legendárního Vinnetoua : Smrt na dálnici, infarkt na silnici…

2539
Sdílejte

Není to tak dlouho co zesnula francouzká herečka Marie Versiniová (†81), představitelka krásné indiánky Nšo-či (sestry Vinnetoua. V těchto dnech slaví její herecký kolega z oblíbených westernů Ralf Wolter neuvěřitelné 95. narozeniny.

Jak šel postupně čas s ostatními herci, co se proslavili v legendárních „mayovkách“? Kteří z nich jsou ještě naživu a kteří už bohužel nežijí ?

1. Vinnetou

Náčelník apačů Vinnetou (údajně byl film inspirován skutečným apačským náčelníkem Cochise, žijícím v letech 1805–1874) si získal na plátnech kin a na černobílých obrazovkách starých televizí srdce snad všech Evropanek. I proto, že mu svou ostře řezanou tvář propůjčil charismatický Pierre Brice… a svůj výrazný hlas v českém dabingu neméně charismatický Stanislav Fišer (89).

2. Pierre Brice (†86)

Pierre Brice se narodil jako potomek starého šlechtického rodu, a jeho skutečné jméno bylo Pierre-Louis baron de Bris. Bojoval jak v druhé světové válce, tak i v cizinecké legii v Indočíně. Živil se jako model, tanečník a akrobat, a z role indiánského náčelníka ze začátku nebyl vůbec nadšený. Pozdější úspěch ho překvapil. Vinnetoua si zahrál v celkem 11 filmech, vracel se k němu v divadelních představeních, na srazech fanoušků a také v televizním seriálu z roku 1980. Pierre často litoval, že kvůli natáčení mayovek přišel o celou řadu jiných rolí. „Je to smutné, ale myslím to vážně. Myslím,že po třetím pokračování jsem toho měl nechat,“ tvrdil s hořkostí. Díky Vinnetouovi však potkal svou manželku Hellu Krekelovou (72), která byla od něj o 21 let mladší a od mládí patřila mezi jeho oddané fanynky. 6. června 2015 ve věku 86 let odešel Brice do věčných lovišť.

Článek pokračuje na další straně

3. Old Shatterhand

Zálesák Old Shatterhand, vlastním jménem Karl či Charley (indiány zvaný též Šarlí), byl společně se svým přítelem a pokrevním bratrem, indiánským náčelníkem Vinnetouem, nejznámější literární postavou, kterou vytvořil německý spisovatel Karel May. Ve filmech mu propůjčil svou tvář svůdník Lex Barker.

4. Lex Barker (†54)

Kam dál?

Česko přispívá na sbírku rodině navigátorky rallye Krejčíkové. Rodina věnovala většinu svých financí na závodění a nemají peníze ani na pohřeb

Princezna Kate oslavila narozeniny svého syna Louise. Nejspíš i letos neopomenula svou tradici a upekla synovi narozeninový dort

Když své jméno očistí, může se do politiky vrátit, slibovala Pekarová Adamová. Teď se od kamaráda Feriho distancovala

Velké překvapení připravila pro své fanoušky herečka Veronika Žilková (62). Změnila jsem si jméno!

Lidé mají jasno o rozchodu Andreje Babiše : Monika randí se zahradníkem

Další články