Dnes je to 41 let, kdy legendární herec neuposlechl lékaře: Kontroverzní léčba a… SMRT!

11250
Sdílejte

V roce 1978 začal McQueena trápit neustálý kašel. Přestal kouřit a podstoupil léčbu antibiotiky, ale jeho stav se nezlepšoval. Problémy s dýcháním se zhoršily v prosinci 1979 po natáčení Lovce a následná biopsie u něj odhalila mezoteliom, tedy rakovinu spojovanou s azbestem, na který neexistuje žádný známý lék. V únoru 1980 již měl rozsáhlé metastázy.

Když mu američtí lékaři oznámili, že pro něj nedokážou nic udělat, rozhodl se pro kontroverzní léčbu v Mexiku, která v USA nebyla povolena. Léčba nezabrala a McQueen zemřel 7. listopadu 1980 jako 50letý v mexickém Ciudad Juárez po chirurgickém zákroku, jehož cílem bylo odstranění velkých nádorů v břiše. Američtí lékaři tvrdili, že je nemožné, aby zvládl operaci, protože jeho srdce zákrok nevydrží. Přesto se dal operovat. McQueen skonal na srdeční zástavu den po operaci. Jeho tělo zpopelnili a popel rozprášili v Tichém oceánu.

Kam dál?

Leoš Mareš na pokraji zhroucení: Kvůli manželce Monice je v slzách

Juraj Kukura promluvil o hospitalizaci na onkologii

Podnikatel Roman Janoušek tvrdil, že je vážně nemocný, kvůli čemuž mu byl dlouhodobě přerušen výkon trestu. Nyní pořádal golfový turnaj, francouzské hole nechal doma

Vláda připravuje změnu v zákoníku práce : Lidé si sami určí, kdy přijdou do práce

Zpěvák a kytarista skupiny Olympic Petr Janda : Teď už bych bratrovi prominul. Pokud by se omluvil

Další články