Jednoduchý jablečný koláč s kefírem: Je tak jemný, voňavý a lahodný !

9404
Sdílejte

1 lžičku skořice

kůru z 1 citronu

Na polevu:

4 PL kakaa

4 PL krystalového cukru

100 ml mléka

30 g másla

Recept pokračuje na další straně

postup:
Změklé máslo nakrájíme na kostičky a smícháme s prosátou moukou.

Mícháme rukou, dokud se složky nespojí a nevytvoří se drobenka.

Do samostatné mísy si nalijeme kefír pokojové teploty, přidáme jedlou sodu, vanilin s cukrem podle chuti a spolu se žloutky vypracujeme na kompaktní hmotu.

Potom kefírové hmotu nalijeme k drobenky a vypracujeme hladké těsto.

To zabalíme do potravinářské fólie a odložíme ho do chladničky na 40 minut.

Nyní si očistíme jablka a nastrouháme je na hrubém struhadle.

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články