postup:
Změklé máslo nakrájíme na kostičky a smícháme s prosátou moukou.
Mícháme rukou, dokud se složky nespojí a nevytvoří se drobenka.
Do samostatné mísy si nalijeme kefír pokojové teploty, přidáme jedlou sodu, vanilin s cukrem podle chuti a spolu se žloutky vypracujeme na kompaktní hmotu.
Potom kefírové hmotu nalijeme k drobenky a vypracujeme hladké těsto.
To zabalíme do potravinářské fólie a odložíme ho do chladničky na 40 minut.
Nyní si očistíme jablka a nastrouháme je na hrubém struhadle.
Přidáme skořici, citrónovou šťávu, i kůru, rozinky a ořechy podle chuti.
Nakonec ještě přimícháme do nádivky cukr.
Těsto vyjmeme z chladničky, rozdělíme ho na 3 části a každou vyválíme na papíře na pečení na velikost plechu.
Pomocí pečícího papíru se nám bude těsto snadno přenášet na plech.
Těsto položíme na plech tak, aby byl papír na pečení nahoře a pak ho dáme dolů.
Těsto po okrajích přitiskneme a navrstvíme část náplně.
Takto navrstvíme i další plát těsta s druhou častou nádivky a navrchu přiklopíme třetím plátem těsta.
Recept pokračuje na další straně