Luxusní dezert z plechu, který zahanbí i větrník: Vypadá krásně, chutná ještě lépe a bude hvězdou každé oslavy !

57972
Sdílejte

500 ml mléka

2 vejce

50 hladké mouky

50 g másla

10 g vanilkového cukru

120 g krystalového cukru

200 ml smetany

20 g rozpuštěné čokolády

20 g karamelu

Recept pokračuje na další straně

postup:
Do hrnce si nalijeme mléko, vodu, přidáme máslo, cukr, sůl, mouku a za stálého míchání uvaříme kompaktní těsto, které se odděluje od stěn hrnce.

Přendáme ho do misky a po jednom zašleháváme vejce.

Plech si pokryjeme pečícím papírem, navrstvíme na něj těsto a rozetřeme.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články