Recept na vynikající domácí lipový sirup jako od babičky

2638
Sdílejte

3. Květiny v láhvi zalijeme vodou a necháme je takto stát do druhého dne. Pak z nich vymačkáme přes plátno šťávu, dáme ji do hrnce a přidáme cukr, šťávu z citronu nebo kyselinu citrónovou.

4. Vše dobře promícháme a zahříváme na 85-90 ° C, dokud se cukr zcela nerozpustí.

5. Barva by měla být lehce žlutá. Vroucí sirup pak přeléváme do pořádně deštivými lahví, které hned zavíráme. Pokud se bojíte, že láhev přitom praskne, omotejte ji vlhkou utěrkou.

6. Každou láhev na chvíli otočíme dnem vzhůru. Sirup vydrží i několik let. Dobrou chuť!

Kam dál?

S přelomovým objevem přišel tým vědců z Číny. Stačí trocha krve a za pár minut lze odhalit rakovinu

Ve světě se šíří záhadná respirační nemoc podobná covidu. Zdraví lidé končí v kritickém stavu

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Téměř zapomenuté nemoci se hlásí v Česku o slovo : Mimo černého kašle i spalničky či svrab

V posledních letech se rakovina stále častěji objevuje u třicátníků. Nádory jsou u nich mnohdy agresivnější

Další články