Tento recept na nakládané zelí bez zavařování vydrží i několik měsíců

6026
Sdílejte

Návod na přípravu:

Nejprve si očistěte mrkev a nastrouhejte ji na hrubém struhadle. Z hlávky zelí oloupejte svrchní listy (ty jsou nejvíce zasažené chemikáliemi používanými při jeho pěstování) a ostrým nožem ji přepulte nejprve na poloviny, pak na čtvrtky a ty nakrouhejte na tenké proužky. Oloupejte česnek a prolisujte ho lisem na česnek.

Všechny druhy zeleniny pak smíchejte v jedné veliké a hluboké míse a nechte chvíli odležet.

Mezitím připravte nálev. Do hrnce nalijte litr vody a přiveďte ho na kamnech k varu. Přidejte sůl a cukr, pět bobkových listů a pět kuliček černého pepře. Koření povařte ve vodě asi dvě minuty a pak přilijte olej. Směs dále zahřívejte, aniž by se vařila (teplotu udržujte těsně pod bodem varu, k čemuž se vám bude hodit ponorný teploměr).

Kam dál?

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Oblíbený letní salát bez majonézy: Osvěží a zasytí-hotový za chvilku!

Další články