Tento recept na nakládané zelí bez zavařování vydrží i několik měsíců

5891
Sdílejte

Návod na přípravu:

Nejprve si očistěte mrkev a nastrouhejte ji na hrubém struhadle. Z hlávky zelí oloupejte svrchní listy (ty jsou nejvíce zasažené chemikáliemi používanými při jeho pěstování) a ostrým nožem ji přepulte nejprve na poloviny, pak na čtvrtky a ty nakrouhejte na tenké proužky. Oloupejte česnek a prolisujte ho lisem na česnek.

Všechny druhy zeleniny pak smíchejte v jedné veliké a hluboké míse a nechte chvíli odležet.

Mezitím připravte nálev. Do hrnce nalijte litr vody a přiveďte ho na kamnech k varu. Přidejte sůl a cukr, pět bobkových listů a pět kuliček černého pepře. Koření povařte ve vodě asi dvě minuty a pak přilijte olej. Směs dále zahřívejte, aniž by se vařila (teplotu udržujte těsně pod bodem varu, k čemuž se vám bude hodit ponorný teploměr).

Kam dál?

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

Nejchutnější tvarohové koláčky s ostružinami, jaké jsem kdy jedl!

Balkánská zeleninová pasta. Jednoduchá na přípravu, posílí žíly a pročistí játra!

Další články