Tento recept na nakládané zelí bez zavařování vydrží i několik měsíců

4617
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

Připravenou zeleninu napěchujte do sklenic, které jste předem důkladně vyvařili a případně vyčistili pastou z vody a jedlé sody. Pokud nebudou dokonale čisté, hrozí kontaminace bakteriemi, které mohou způsobit, že se vám zelenina ve sklenicích zkazí.

Zeleninu ve sklenicích lehce upěchujte a zalijte ji horkým nálevem, pokud možno, až po okraj. Sklenice zakryjte buďto talířkem, anebo je zavíčkujte tak, že víčko na sklenice jen lehce položíte. Takto počkejte, až nálev úplně vychladne (nejlépe do druhého dne) a pak důkladně zatáhněte víčka.

Je důležité pak sklenice správně uskladnit. Ideální je na to lednice nebo studený sklep. Místo musí být chladné, tmavé a se stálým klimatem. Takto uskladněné zelí vydrží klidně i několik měsíců.

Kam dál?

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Další články