Tento recept na nakládané zelí bez zavařování vydrží i několik měsíců

1783
Sdílejte

Návod na přípravu:

Nejprve si očistěte mrkev a nastrouhejte ji na hrubém struhadle. Z hlávky zelí oloupejte svrchní listy (ty jsou nejvíce zasažené chemikáliemi používanými při jeho pěstování) a ostrým nožem ji přepulte nejprve na poloviny, pak na čtvrtky a ty nakrouhejte na tenké proužky. Oloupejte česnek a prolisujte ho lisem na česnek.

Všechny druhy zeleniny pak smíchejte v jedné veliké a hluboké míse a nechte chvíli odležet.

Mezitím připravte nálev. Do hrnce nalijte litr vody a přiveďte ho na kamnech k varu. Přidejte sůl a cukr, pět bobkových listů a pět kuliček černého pepře. Koření povařte ve vodě asi dvě minuty a pak přilijte olej. Směs dále zahřívejte, aniž by se vařila (teplotu udržujte těsně pod bodem varu, k čemuž se vám bude hodit ponorný teploměr).

Recept pokračuje na další straně

Kam dál?

Famózní dezert, jehož příprava vám zabere 5 minut: Nakrájené ovoce se sušenkami zalijete pudinkovým krémem a máte pochoutku jako hrom !

Domácí Monte do sklenic: Když zkusíte jednou, na kupovaný dezert si už ani nevzpomenete !

Bublinkové langoše BEZ droždí: nenasáknou ani kapku oleje, jsou měkoučké a chutnají fantasticky !

Obyčejnou bublaninu už nedělám, toto je BOMBA: Nejchutnější rychlý SALKO piškot s tvarohem – lepší koláč snad neexistuje !

Bramborový nákyp plněný šunkou a sýrem: Výborný oběd z jedné mísy, který si všichni pochvalují !

Další články