900 ml akátového nebo jiného květového medu
6 citronů
Citron lze nahradit kyselinou citrónovou
postup:
Na začátek si dáme převařit vodu a necháte ji vychladnout .
Trvá to docela dlouho, tak to udělejte jako první, ať zbytečně hodiny nečekáte, dokud může Bezinky zalít .
Květy bezu ručně probereme, a do velkého poháru nastříháme jen kytičky tak abyste zbavili zelených částí.
Článek pokračuje na další straně
Zelené části bezu jsou totiž nahořklé.
Květy zalijeme vodou, tak aby byly ponořeny, přidáme na plátky nakrájené 3 citrony , a pohár zakryjeme gázou nebo čistou utěrkou.
Nechte odstát alespoň 24 hodin na tmavém a chladném místě.
Potom Bezinky přecedíme a vyždímáme všechnu šťávu z květů a citronů a přelijeme do hrnce.
Přidáme citrónovou šťávu ze zbývajících citronů (přecedíme přes sítko), med a sirup přivedeme na mírném ohni do varu.
Vaříme 5 minut a potom sirup opatrně přelijeme do teplých vysterilizovaných sklenic.
Dobře uzavřeme a necháme zabalené v dece / a nechat úplně vychladnout.
Skladujeme v komoře na tmavém místě, a po otevření jej skladujte v chladničce.