Bezkonkurenční čokoládový dort: Úžasně lahodný dezert a každé sousto je potěšením!

11993
Sdílejte

Upečený korpus necháme vychladnout.

Mezitím si připravíme krém.

V misce si utřeme kukuřičný škrob s vodou. Do hrnce si nasypeme cukr, kakao, zalijeme mlékem a vymícháme.

Přidáme agar prášek a mícháme, dokud se nerozpustí.

Vaříme na mírném ohni a postupně přiléváme kukuřičný škrob s vodou.

Za stálého míchání vaříme, dokud směs nezačne houstnout. Nakonec přimícháme máslo.

Po vychladnutí si prořízneme korpus na 3 pláty a na co nejtenčí plát odřízneme i vrch, abychom ho zarovnaly.

Nyní začneme skládat dort.

Kolem si připevníme dortovou fólii a na spodní část korpusu naneseme část krému.

Recept pokračuje na další straně

Přikryjeme druhým plátem korpusu, opět navrstvíme krém a přiklopíme třetí částí korpusu.

Poslední vrstvu tvoří krém, ale část si odložíme ještě na boky dortu.

Dáme ztuhnout do lednice na 3 hodiny , potom sejmeme dortovou fólii a potřeme krémem i boky.

Nakrájíme a můžeme podávat.

Přejeme dobrou chuť!

Video návod:

Kam dál?

Zapomeňte na klasiku: Tyto cuketové karbanátky vás ohromí!

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Další články