Bezkonkurenční čokoládový dort: Úžasně lahodný dezert a každé sousto je potěšením!

8849
Sdílejte

Na krém:

300 g vody

40 g kukuřičného škrobu

350 g mléka

200 g krystalového cukru

50 g kakaa

1 lžičku agarového prášku

150 g másla

Recept pokračuje na další straně

postup:

V míse si vyšleháme žloutky spolu s 55 g cukru do pěny. Zašleháme olej, potom mléko, sůl a vanilkové aroma.

Nakonec zapracujeme prosátou mouku, s kakaem, sodou a kypřícím práškem.

Utřeme na homogenní hmotu.

Bílky šleháme do pěny, přidáme citrónovou šťávu a za stálého šlehání přidáváme cukr asi v 3 – 4 dávkách.

Šleháme, dokud nevznikne tuhý sníh. Sníh postupně zapracujeme do kakaové hmoty.

Těsto nalijeme do formy, párkrát ťukneme o stůl, formu položíme na plech a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 160 ° C asi 40 – 50 minut.

Recept pokračuje na další straně

Kam dál?

Vánoční pečení: Lahodné išlerky, které nesmějí chybět ani u vás doma!

5 druhů Vánočního cukroví z jedné směsi! Pochutná si opravdu každý a za pár minut máte napečené na celé svátky

Domácí FERRERO kuličky! Jednoduchá dobrota na každý vánoční stůl…

Jak si vyrobit domácí máslo ? Chuť je božská : stačí 1 ingredience a 15 minut

Nejlepší recept na FALEŠNÉ DOMÁCÍ TIRAMISU: Když ho jednou vyzkoušíte, už ho jinak dělat nebudete!

Další články