Bezkonkurenční čokoládový dort: Úžasně lahodný dezert a každé sousto je potěšením!

11993
Sdílejte

Na krém:

300 g vody

40 g kukuřičného škrobu

350 g mléka

200 g krystalového cukru

50 g kakaa

1 lžičku agarového prášku

150 g másla

Recept pokračuje na další straně

postup:

V míse si vyšleháme žloutky spolu s 55 g cukru do pěny. Zašleháme olej, potom mléko, sůl a vanilkové aroma.

Nakonec zapracujeme prosátou mouku, s kakaem, sodou a kypřícím práškem.

Utřeme na homogenní hmotu.

Bílky šleháme do pěny, přidáme citrónovou šťávu a za stálého šlehání přidáváme cukr asi v 3 – 4 dávkách.

Šleháme, dokud nevznikne tuhý sníh. Sníh postupně zapracujeme do kakaové hmoty.

Těsto nalijeme do formy, párkrát ťukneme o stůl, formu položíme na plech a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 160 ° C asi 40 – 50 minut.

Recept pokračuje na další straně

Kam dál?

Zapomeňte na klasiku: Tyto cuketové karbanátky vás ohromí!

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Další články