Bezkonkurenční čokoládový dort: Úžasně lahodný dezert a každé sousto je potěšením!

12841
Sdílejte

Na krém:

300 g vody

40 g kukuřičného škrobu

350 g mléka

200 g krystalového cukru

50 g kakaa

1 lžičku agarového prášku

150 g másla

Recept pokračuje na další straně

postup:

V míse si vyšleháme žloutky spolu s 55 g cukru do pěny. Zašleháme olej, potom mléko, sůl a vanilkové aroma.

Nakonec zapracujeme prosátou mouku, s kakaem, sodou a kypřícím práškem.

Utřeme na homogenní hmotu.

Bílky šleháme do pěny, přidáme citrónovou šťávu a za stálého šlehání přidáváme cukr asi v 3 – 4 dávkách.

Šleháme, dokud nevznikne tuhý sníh. Sníh postupně zapracujeme do kakaové hmoty.

Těsto nalijeme do formy, párkrát ťukneme o stůl, formu položíme na plech a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 160 ° C asi 40 – 50 minut.

Recept pokračuje na další straně

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články