Trápí vás nadměrné pocení během spánku? Zde je 5 příčin proč to tak může být

7823
Sdílejte

1. Užívání léků

Pokud užíváte pravidelně nějaké léky, mohou být příčinou nadměrného pocení. Hlavně pokud užíváte hormonální přípravky, antidepresiva, zda léky na regulaci hladiny cukru v krvi, kortikoidy, kortikosteroidy a mnohé další. Také některé výživové doplňky mohou způsobovat návaly pocení.

žena užívá pilulky

Pokud se to týká i vás, určitě léky nevysazujte, ale vyhledejte lékaře. Ten vám pomůže změnit léky nebo jejich dávkování upraví tak, aby co nejméně způsobovaly nadměrné pocení během spánku.

2. Špatná životospráva

Mezi nejčastější příčiny nadměrného pocení patří i špatný životní styl lidí, a to velké přejídání či obtížné i kořeněná jídla před spaním. K tomu je přidružena obezita či nadváha, což má na pocení velký vliv, protože tuk zahřívá. Nadměrné pocení během spánku může způsobit i přehnané pití kávy či alkoholu, nebo jedení pozdě večer.

Nejlepším řešením je omezit v jídelníčku ostré a slaná jídla či mastné i smažené. Tím jednoduše zhubnete a prospějete problému s nadměrným pocením. Omezte jedení těsně před spaním, nejezte nezdravá jídla a nepijte kávu ani alkohol. Nejenže můžete omezit nadměrné pocení, ale vám to pomůže i při potížích při usínání.

Kam dál?

S přelomovým objevem přišel tým vědců z Číny. Stačí trocha krve a za pár minut lze odhalit rakovinu

Ve světě se šíří záhadná respirační nemoc podobná covidu. Zdraví lidé končí v kritickém stavu

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Téměř zapomenuté nemoci se hlásí v Česku o slovo : Mimo černého kašle i spalničky či svrab

V posledních letech se rakovina stále častěji objevuje u třicátníků. Nádory jsou u nich mnohdy agresivnější

Další články