Jak se dá zvládnout nedostatek spánku po noční směně? Toto by si měl přečíst každý

4284
Sdílejte

Je mnoho povolání, které vyžadují práci na směny a hlavně během noci. Patří mezi ně lékaři, záchranné složky, zdravotnický personál, pekaři, taxikáři a podobně. Samozřejmě i v mnoha výrobních závodech a automobilkách jsou zaměstnanci nuceni pracovat iv noci. Jak však zvládnout nedostatek spánku po noční?

Rytmus a režim každého člověka je nastaven tak, aby během dne pracoval a během noci odpočíval. V případě, že chodíte na noční směny, může to poznamenat váš pracovní i soukromý život. Domácnost, v níž člověk přes den spí av noci funguje, musí mít nastavené jiné pravidla jako běžná domácnost. Mnohem důležitější je aspekt zdravotní, kdy máte narušený rytmus a tím můžete mít určité zdravotní problémy. Chcete-li se dozvědět více, jaký účinek na váš organismus i kvalitu spánku mají noční změny, co dělat abyste nepravidelný režim a nedostatek spánku lépe zvládli, čtěte dále.

K čemu vede nedostatek spánku?
Ačkoliv většina pracujících v nočních směnách se snaží dohnat zameškanou spánek během dne, ne vždy se to ideální daří.

Spánek je jednou z nejdůležitějších potřeb člověka a během něj se obnovuje síla organismu.

Jeho nedostatek nebo dlouhodobé narušení či bdění vede k nedostatečnému zregenerování sil organismu.
Tím dochází k oslabení imunitního systému a tak váš organismus je náchylnější na různé nemoci, jako onemocnění srdce, vysoký krevní tlak či bolesti hlavy.

Článek pokračuje na další straně

Kam dál?

Po útoku dvou pitbulů zemřelo na jihu Itálie patnáctiměsíční dítě

Evropský parlament schválil novou směrnici, která ukládá výrobcům povinnost opravovat spotřebiče i po uplynutí zákonné záruční doby

Hrůzný případ odhalili strážníci v zahradní chatce v Hluboké nad Vltavou na jihu Čech. Tři zanedbané děti 5, 7 a 8 let měly hlad a myly se v potoce

Další neštěstí u propasti Macocha : Dozorce věznice se zastřelil a skočil dolů

Jaký je současný život Ivy a Mariana Melišových po Výměně manželek. Věkový rozdíl 27 let není znát, rodina se rozrůstá

Další články