Boží milosti : Tradiční sladké Velikonoční pečivo. Určitě vám zachutnají hned jak je ochutnáte !

484
Sdílejte

Tipy na vylepšení božích milostí

Pokud chcete intenzivnější chuť pečiva, můžete do těsta před pečením vsypat trochu citronové kůry nebo vlít malé množství tmavého rumu. Kromě sušeného droždí je možné použít i kypřící prášek. Lahodné budou boží milosti nejen se skořicí, ale třeba i polité čokoládovou polevou. Je jen na vás, jak si tuto levnou a skvostnou dobrotu dochutíte.

Historie božích milostí

Boží milosti pekla už před stovkami let známá česká kuchařka Magdalena Dobromila Rettigová. V dávných dobách tohle pečivo také s oblibou připravovaly ženy různého věku. Tradičně pak nesměly boží milosti chybět na velikonočně vyzdobeném stole. Avšak spojitost má toto pečivo i s masopustem. Konzumovali jej údajně lidé po masopustních průvodech a zapíjeli domácí slivovicí.

Kam dál?

Nakrájet 3 banány na plech, zalít těstem a péct takto i 3x týdně. Nejchutnější RYCHLÝ koláč ke kávičce !

Bezkonkurenční recept na dort “ptačí mléko”: Je neskutečně lehký, jemný a nadýchaný!

Recept na dokonalou MARLENKU, kterou připravíte bez pečení: Tento luxusní recept, dělám skoro každý týden !

Tohle je nejkrásnější pohoštění na VELIKONOCE: Když dám na stůl tyto misky, ostatních dobrot si nikdo ani nevšimne !

Zdravý a chutný oběd, vhodný i při redukční dietě: Toto jídlo je plné zeleniny a chutná opravdu úžasně !

Další články