Boží milosti : Tradiční sladké Velikonoční pečivo. Určitě vám zachutnají hned jak je ochutnáte !

484
Sdílejte

Jak postupovat při přípravě božích milostí?

Nejprve si oddělte žloutky od bílků a z těch vyšlehejte tuhý sníh. Pak přidejte i žloutky, margarín nebo změklé máslo, cukr, sklenici teplého mléka, sušené droždí, špetku soli, a nakonec i prosátou hladkou mouku. Vypracujte ideálně rukama hladké a homogenní těsto, které se nebude lepit. To na pomoučeném vále vyválejte v plát, který bude silný cca půl centimetru. Z něj vykrajujte různě velké kusy. Ve Španělsku vykrajují jakési obdélníky, které uprostřed naříznou a okraje otočí.

Smažení božích milostí a jejich servírování

Až budete mít vykrojené kusy těsta, rozpalte si v hlubším hrnci slunečnicový olej a smažte v něm z obou stran dozlatova boží milosti. Ty pak nechte okapat od tuku na papírových utěrkách, posypte dle chuti moučkovým cukrem a skořicí a podívejte po zchladnutí třeba s šálkem čaje nebo kávy. Dobrou chuť.

Recept pokračuje na další straně

Kam dál?

Nakrájet 3 banány na plech, zalít těstem a péct takto i 3x týdně. Nejchutnější RYCHLÝ koláč ke kávičce !

Bezkonkurenční recept na dort “ptačí mléko”: Je neskutečně lehký, jemný a nadýchaný!

Recept na dokonalou MARLENKU, kterou připravíte bez pečení: Tento luxusní recept, dělám skoro každý týden !

Tohle je nejkrásnější pohoštění na VELIKONOCE: Když dám na stůl tyto misky, ostatních dobrot si nikdo ani nevšimne !

Zdravý a chutný oběd, vhodný i při redukční dietě: Toto jídlo je plné zeleniny a chutná opravdu úžasně !

Další články