Jak postupovat při přípravě božích milostí?
Nejprve si oddělte žloutky od bílků a z těch vyšlehejte tuhý sníh. Pak přidejte i žloutky, margarín nebo změklé máslo, cukr, sklenici teplého mléka, sušené droždí, špetku soli, a nakonec i prosátou hladkou mouku. Vypracujte ideálně rukama hladké a homogenní těsto, které se nebude lepit. To na pomoučeném vále vyválejte v plát, který bude silný cca půl centimetru. Z něj vykrajujte různě velké kusy. Ve Španělsku vykrajují jakési obdélníky, které uprostřed naříznou a okraje otočí.
Smažení božích milostí a jejich servírování
Až budete mít vykrojené kusy těsta, rozpalte si v hlubším hrnci slunečnicový olej a smažte v něm z obou stran dozlatova boží milosti. Ty pak nechte okapat od tuku na papírových utěrkách, posypte dle chuti moučkovým cukrem a skořicí a podívejte po zchladnutí třeba s šálkem čaje nebo kávy. Dobrou chuť.
Recept pokračuje na další straně