Bezkonkurenční recept na dort „ptačí mléko“: Je neskutečně lehký, jemný a nadýchaný!

4833
Sdílejte

Vajíčka si vyšleháme s cukrem, přidáme rozpuštěné máslo, mouku, kakao, prášek do pečiva, vyšleháme mixérem a přelijeme do formy, jejíž dno si vyložíme pečícím papírem.

Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 ° C asi 25 minut.

Upečený korpus potřeme karamelovým sirupem a korpus pak uzavřeme zpět do formy.

Bílky si vyšleháme s cukrem na hustý sníh a potom zašleháme nabobtnalou želatinu.

3/4 této hmoty si nalijeme na korpus a do zbytku zašleháme kakao.
Kakaovou směs rovnoměrně navrstvíme navrch a potom opačnou stranou lžíce promícháme s předchozí vrstvou.

Nakonec vrch uhladíme a odložíme do lednice na 2 hodiny.

Recept pokračuje na další straně

Po uplynutí této doby dort vyjmeme, dáme dolů formu a podložíme kolem pečící papír.

Připravíme si čokoládovou polevu a polijeme vrch dortu.

Polevu rozetřeme a odložíme dort na 30 minut do chladničky.

Hotovo.

Přejeme dobrou chuť!

Video návod:

 

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články