Bezkonkurenční recept na dort „ptačí mléko“: Je neskutečně lehký, jemný a nadýchaný!

4773
Sdílejte

Vajíčka si vyšleháme s cukrem, přidáme rozpuštěné máslo, mouku, kakao, prášek do pečiva, vyšleháme mixérem a přelijeme do formy, jejíž dno si vyložíme pečícím papírem.

Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 ° C asi 25 minut.

Upečený korpus potřeme karamelovým sirupem a korpus pak uzavřeme zpět do formy.

Bílky si vyšleháme s cukrem na hustý sníh a potom zašleháme nabobtnalou želatinu.

3/4 této hmoty si nalijeme na korpus a do zbytku zašleháme kakao.
Kakaovou směs rovnoměrně navrstvíme navrch a potom opačnou stranou lžíce promícháme s předchozí vrstvou.

Nakonec vrch uhladíme a odložíme do lednice na 2 hodiny.

Recept pokračuje na další straně

Po uplynutí této doby dort vyjmeme, dáme dolů formu a podložíme kolem pečící papír.

Připravíme si čokoládovou polevu a polijeme vrch dortu.

Polevu rozetřeme a odložíme dort na 30 minut do chladničky.

Hotovo.

Přejeme dobrou chuť!

Video návod:

 

Kam dál?

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Oblíbený letní salát bez majonézy: Osvěží a zasytí-hotový za chvilku!

Další články