Vaříme asi 4 hodiny, dokud maso není úplně měkké a neodděluje se od kosti.
Po dovaření vybereme vše z hrnce do samostatných misek – zvlášť maso a zvlášť zeleninu .
Necháme vychladnout a mezitím si zpracujeme česnek .
Očistíme ho, prolisujeme do misky a zalijeme asi dvěma naběračkami vývaru. Necháme stát a zatím 2krát přecedíme zbylý vývar.
Nyní si vezmeme misku s česnekem a vývarem. Scedíme tak, že nám česnek zůstane v sítku a přes česnek v sítku potřetí přelijeme všechen vývar.
Následně si vykostíme všechno maso a nakrájíme ho na menší kousky.
Recept pokračuje na další straně
Do nízké mísy na spodek naskládáme lístky petrželky spolu s nakrájenou mrkví a petrželkou, díky čemuž nám vznikne navrchu huspeniny pěkný vzor.
Potom rovnoměrně navrstvíme maso, zalijeme vývarem a odložíme na noc do chladničky ztuhnout.
Hotovo. Na druhý den můžeme huspeninu opatrně vyklopit, nakrájet a podávat.
Přejeme dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD