Vynikající Velikonoční rosol (nejen) na sváteční stůl: Poctivá pochoutka našich dědů a nejlepší lék na bolavé klouby !

4934
Sdílejte

Vaříme asi 4 hodiny, dokud maso není úplně měkké a neodděluje se od kosti.

Po dovaření vybereme vše z hrnce do samostatných misek – zvlášť maso a zvlášť zeleninu .

Necháme vychladnout a mezitím si zpracujeme česnek .

Očistíme ho, prolisujeme do misky a zalijeme asi dvěma naběračkami vývaru. Necháme stát a zatím 2krát přecedíme zbylý vývar.

Nyní si vezmeme misku s česnekem a vývarem. Scedíme tak, že nám česnek zůstane v sítku a přes česnek v sítku potřetí přelijeme všechen vývar.

Následně si vykostíme všechno maso a nakrájíme ho na menší kousky.

Recept pokračuje na další straně

Do nízké mísy na spodek naskládáme lístky petrželky spolu s nakrájenou mrkví a petrželkou, díky čemuž nám vznikne navrchu huspeniny pěkný vzor.

Potom rovnoměrně navrstvíme maso, zalijeme vývarem a odložíme na noc do chladničky ztuhnout.

Hotovo. Na druhý den můžeme huspeninu opatrně vyklopit, nakrájet a podávat.

Přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD

Kam dál?

Francouzský krémeš z listového těsta! LEHKÁ PŘÍPRAVA a lahodná chuť!

Tento salát dělám vždy na svátky. Je to rychlé, krásně to vypadá a chutná úžasně!

Neodolatelné, domácí buchty plněné marmeládou: Tradiční chuť, která pohladí duši i žaludek!

Stačí jen 15 minut a svařák bez alkoholu je hotový. Skvělá varianta pro těhotné či abstinenty

Vánoční dezert za 10 minut! BEZ PEČENÍ!

Další články