Vynikající Velikonoční rosol (nejen) na sváteční stůl: Poctivá pochoutka našich dědů a nejlepší lék na bolavé klouby !

5748
Sdílejte

Vaříme asi 4 hodiny, dokud maso není úplně měkké a neodděluje se od kosti.

Po dovaření vybereme vše z hrnce do samostatných misek – zvlášť maso a zvlášť zeleninu .

Necháme vychladnout a mezitím si zpracujeme česnek .

Očistíme ho, prolisujeme do misky a zalijeme asi dvěma naběračkami vývaru. Necháme stát a zatím 2krát přecedíme zbylý vývar.

Nyní si vezmeme misku s česnekem a vývarem. Scedíme tak, že nám česnek zůstane v sítku a přes česnek v sítku potřetí přelijeme všechen vývar.

Následně si vykostíme všechno maso a nakrájíme ho na menší kousky.

Recept pokračuje na další straně

Do nízké mísy na spodek naskládáme lístky petrželky spolu s nakrájenou mrkví a petrželkou, díky čemuž nám vznikne navrchu huspeniny pěkný vzor.

Potom rovnoměrně navrstvíme maso, zalijeme vývarem a odložíme na noc do chladničky ztuhnout.

Hotovo. Na druhý den můžeme huspeninu opatrně vyklopit, nakrájet a podávat.

Přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články