Vynikající Velikonoční rosol (nejen) na sváteční stůl: Poctivá pochoutka našich dědů a nejlepší lék na bolavé klouby !

5837
Sdílejte

Vaříme asi 4 hodiny, dokud maso není úplně měkké a neodděluje se od kosti.

Po dovaření vybereme vše z hrnce do samostatných misek – zvlášť maso a zvlášť zeleninu .

Necháme vychladnout a mezitím si zpracujeme česnek .

Očistíme ho, prolisujeme do misky a zalijeme asi dvěma naběračkami vývaru. Necháme stát a zatím 2krát přecedíme zbylý vývar.

Nyní si vezmeme misku s česnekem a vývarem. Scedíme tak, že nám česnek zůstane v sítku a přes česnek v sítku potřetí přelijeme všechen vývar.

Následně si vykostíme všechno maso a nakrájíme ho na menší kousky.

Recept pokračuje na další straně

Do nízké mísy na spodek naskládáme lístky petrželky spolu s nakrájenou mrkví a petrželkou, díky čemuž nám vznikne navrchu huspeniny pěkný vzor.

Potom rovnoměrně navrstvíme maso, zalijeme vývarem a odložíme na noc do chladničky ztuhnout.

Hotovo. Na druhý den můžeme huspeninu opatrně vyklopit, nakrájet a podávat.

Přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD

Kam dál?

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Oblíbený letní salát bez majonézy: Osvěží a zasytí-hotový za chvilku!

Další články