Tento lahodný krémový dort je tak jemný, že se zcela taví na jazyku !

3543
Sdílejte

Nastrouhejte kůru citronu a přidejte ji do misky spolu s moukou a práškem do pečiva. Vytvoříme kompaktní těsto, které vytvoříme do válce a nakrájíme třetinu. Obě části vložíme do mikroténového sáčku a necháme odpočívat v chladničce.

Mezitím uděláme smetanu. Bílé šlehejte s trochou soli do pevného sněhu. Cukr rozšlehejte po částech, dokud se nevytvoří tužší hmota.

Poté postupně rozšlehejte sníh do misky se zakysanou smetanou. Zahušťujte moukou nebo kukuřičným škrobem a šlehejte, dokud není krém dostatečně silný.

Recept pokračuje na další straně

Pro dort připravíme pečicí formu, rovnoměrně vytlačíme větší část těsta na dno a navrstvíme na něj připravený krém. Nahoře nastrouhejte menší část těsta tak, aby byl pokryt celý krémový povrch.

Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C dozlatova. Pak nakrájíme dort a můžeme servírovat. Dobře ochutnejte!

Video postup :

 

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články