Článek pokračuje na další straně
Postup:
Česnek důkladně a pečlivě osušte každý list ručníkem /nebo papírovou utěrkou. Listy nechte asi 1 hodinu uschnout na pracovní desce (listy nesmí být zakryty).
Protože v oleji nesmí být voda.
Česnek nakrájejte na malé kousky a vložte do láhve.
Nalijte olej a pokud chcete, aby byl pouze konzumován, můžete také přidat chilli papričky (umyté, sušené, bez semen).
Míchejte – aby nezůstaly v láhvi vzduchové bubliny, stále potlačte česnek, aby se udržel pod olejem.
Článek pokračuje na další straně
Vložte do chladničky – pokud česnek plachtí na povrch, znovu stiskněte po 2 dnech, bude měkčí, aby byl zaléván olejem.
Uchovávejte v chladničce po dobu nejméně 3 týdnů (lahvička musí být dobře uzavřena).
Poté přeceďte přes hustou gázu a znovu nalijte do láhve.