Jemné tvarohové lívance z pánve: Žádná mouka, kypřící prášek, ani soda bikarbona a přesto jsou krásné nafouknuté !

5042
Sdílejte

Nachytejte si větší mísu a do ní si vložte veškerý tvaroh, přidejte vejce, cukr, vanilkový cukr a vše dobře promíchejte.

Potom přidejte krupici a nechte hmotu 20 minut stát.

Krupice absorbuje veškerou vlhkost z tvarohu, ale nedělá hmotu gumovou, jako kdybyste použili mouku.

Když je hmota odležená, posypeme si pracovní desku trochou mouky a začneme ji tvarovat.

Recept pokračuje na další straně

Nejdříve si vytvoříme jeden velký válec.

Ten pak nakrájíme na rovnoměrné hrubší kousky, které vytvarujeme pěkně do kulatá.

Na pánev si nalijeme olej, zahřívají a lívance opékáme z každé strany do zlatova. Můžeme podávat přelité například horkými malinami.

Přejeme dobrou chuť!

Kam dál?

Hrnkový koláč SE TŘEMI KRÉMY – neskutečná pochoutka, která se vám rozplyne na jazyku!

Křupavé ořechově-jablečné taštičky se skořicí a medem

Tradiční jablečník jako od babičky: Se šťavnatou nádivkou, křupavou drobenkou a vůní skořice!

Jahodový Stracciatella dezert

Lahodný a jednoduchý tvarohový koláč s malinami a želé – bez pečení

Další články