Jemné tvarohové lívance z pánve: Žádná mouka, kypřící prášek, ani soda bikarbona a přesto jsou krásné nafouknuté !

4937
Sdílejte

Nachytejte si větší mísu a do ní si vložte veškerý tvaroh, přidejte vejce, cukr, vanilkový cukr a vše dobře promíchejte.

Potom přidejte krupici a nechte hmotu 20 minut stát.

Krupice absorbuje veškerou vlhkost z tvarohu, ale nedělá hmotu gumovou, jako kdybyste použili mouku.

Když je hmota odležená, posypeme si pracovní desku trochou mouky a začneme ji tvarovat.

Recept pokračuje na další straně

Nejdříve si vytvoříme jeden velký válec.

Ten pak nakrájíme na rovnoměrné hrubší kousky, které vytvarujeme pěkně do kulatá.

Na pánev si nalijeme olej, zahřívají a lívance opékáme z každé strany do zlatova. Můžeme podávat přelité například horkými malinami.

Přejeme dobrou chuť!

Kam dál?

Jarní jahodový koláč: Roztaje v ústech, hotový za půl hodiny

Vynikající Velikonoční bábovka s povidly

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

Další články