Bleskový kakaový dort s ovocným krémem: Tento dort je super rychlý, super chutná a na krém potřebujete jen 2 suroviny !

9282
Sdílejte

Formu s průměrem 24 cm si vyložíme na dně pečícím papírem, boky vymažeme a navrstvíme do ní těsto.

Dáme upéct do předehřáté trouby při 180 ° C na 40 – 45 minut. Po upečení provedeme test párátkem.


Dokud se korpus peče, připravíme si krém, který se skládá pouze ze dvou surovin. Do hrnce si nalijeme šťávu, dáme na sporák, přidáme krupici a za stálého míchání uvaříme hustší kaši. Po uvaření přikryjeme krém potravinářskou fólií a necháme vychladnout.

Recept pokračuje na další straně

Vychladlý korpus zvrchu seřízneme tak, aby byl povrch rovný a potom ho překrojíme na 2 části (odřezky si odložíme, protože poslouží na zdobení).
Krém si po vychladnutí prošleháme ručním šlehačem.

Korpus můžeme zvlhčit mlékem a rovnoměrně naneseme krém.

Pak přiklopíme druhou částí korpusu, celý dort natřeme zbylým krémem a posypeme rozdrobenému řízkováním korpusu. Odložíme do lednice a necháme tuhnout minimálně 1 hodinu. Hotovo. Přejeme dobrou chuť!

Video postup :

 

Kam dál?

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Oblíbený letní salát bez majonézy: Osvěží a zasytí-hotový za chvilku!

Další články