Bleskový kakaový dort s ovocným krémem: Tento dort je super rychlý, super chutná a na krém potřebujete jen 2 suroviny !

8873
Sdílejte

Formu s průměrem 24 cm si vyložíme na dně pečícím papírem, boky vymažeme a navrstvíme do ní těsto.

Dáme upéct do předehřáté trouby při 180 ° C na 40 – 45 minut. Po upečení provedeme test párátkem.


Dokud se korpus peče, připravíme si krém, který se skládá pouze ze dvou surovin. Do hrnce si nalijeme šťávu, dáme na sporák, přidáme krupici a za stálého míchání uvaříme hustší kaši. Po uvaření přikryjeme krém potravinářskou fólií a necháme vychladnout.

Recept pokračuje na další straně

Vychladlý korpus zvrchu seřízneme tak, aby byl povrch rovný a potom ho překrojíme na 2 části (odřezky si odložíme, protože poslouží na zdobení).
Krém si po vychladnutí prošleháme ručním šlehačem.

Korpus můžeme zvlhčit mlékem a rovnoměrně naneseme krém.

Pak přiklopíme druhou částí korpusu, celý dort natřeme zbylým krémem a posypeme rozdrobenému řízkováním korpusu. Odložíme do lednice a necháme tuhnout minimálně 1 hodinu. Hotovo. Přejeme dobrou chuť!

Video postup :

 

Kam dál?

Masové kuličky pečené společně s bramborami a zakysanou smetanou: Dobrota z 1 mísy!

Fenomenální řezy bez pečení z bebe sušenek s extra čokoládovou náplní!

Recept na šampaňský dezert: Dokonalé spojení nadýchané piškoty, ovoce a želé!

Bezvadný TVAROHOVÝ KOLÁČ, který nikdy nespadne! Jednoduchý recept, který zvládne každý

Tvarohové taštičky od babičky! Jsou velmi chutné a měkké i druhý den

Další články