Formu s průměrem 24 cm si vyložíme na dně pečícím papírem, boky vymažeme a navrstvíme do ní těsto.
Dáme upéct do předehřáté trouby při 180 ° C na 40 – 45 minut. Po upečení provedeme test párátkem.
Dokud se korpus peče, připravíme si krém, který se skládá pouze ze dvou surovin. Do hrnce si nalijeme šťávu, dáme na sporák, přidáme krupici a za stálého míchání uvaříme hustší kaši. Po uvaření přikryjeme krém potravinářskou fólií a necháme vychladnout.
Recept pokračuje na další straně
Vychladlý korpus zvrchu seřízneme tak, aby byl povrch rovný a potom ho překrojíme na 2 části (odřezky si odložíme, protože poslouží na zdobení).
Krém si po vychladnutí prošleháme ručním šlehačem.
Korpus můžeme zvlhčit mlékem a rovnoměrně naneseme krém.
Pak přiklopíme druhou částí korpusu, celý dort natřeme zbylým krémem a posypeme rozdrobenému řízkováním korpusu. Odložíme do lednice a necháme tuhnout minimálně 1 hodinu. Hotovo. Přejeme dobrou chuť!
Video postup :