Článek pokračuje na další straně
Náš tip: Přírodní léčba diabetu: Vědecky ověřený způsob jak předcházet, zvrátit a kontrolovat cukrovku bez léků. Více informací zde
Hlavní příčinou nedostatku hořčíku v naší stravě je to, že „moderní“ zemědělské metody přispěly k jeho nadměrnému odčerpání z půdy. Pak se samozřejmě nenachází ani v plodinách, které na takové půdě vypěstujeme.
Problém dále ještě více zhoršuje časté používání umělých hnojiv, pesticidů a herbicidů.
Jak získat do těla více hořčíku
Jednou z možností je užívání doplňků stravy s obsahem hořčíku. Lidé často užívají hořčík, ale neužívají správný druh nebo v dostatečném množství.
Studie prokázaly, že formy hořčíku jako jsou aspartáty, citráty, laktáty nebo chloridy se vstřebávají mnohem lépe než oxidy nebo sulfáty.
Rovněž je vhodné, aby doplňky obsahovaly kromě hořčíku i vápník, vitamín D a vitamín K2, protože tyto látky se navzájem doplňují a metabolismus jedné není možný bez přítomnosti ostatních.
Dalším dobrým způsobem jsou lázně s přidáním epsomské soli (síran hořečnatý), během kterých se hořčík vstřebává do těla přes pokožku.
No dnes si povíme o dalším účinném způsobu pomocí soli chloridu hořečnatého (MgCl2) a jak si z ní vyrobit léčivý přípravek.
Článek pokračuje na další straně