Co se vám snaží tělo naznačit pokud máte stále chuť na něco sladkého, slaného, hořkého nebo kyselého ?

16386
Sdílejte

Článek pokračuje na další straně

Máte chuť na sladké?

Za chutí na sladké stojí ve většině případů zejména psychika, nebo únava . Psychika je závislá od hormonu serotoninu, který je zodpovědný za regulaci nálady, apetitu, tělesné teploty a spánku.

Konzumace sladkých jídel dokáže najednou prudce zvednout hladinu serotoninu, což je právě důvod, že po konzumaci sladkých jídel se cítíte tak dobře. Avšak jak prudce se zvedne hladina tohoto hormonu, tak prudce naopak poklesne, a vy se cítíte hůř a máte opět chuť na sladké, čímž se dostáváte do začarovaného kruhu.

Pojídáním sladkých jídel zvyšujete hladinu krevního cukru . Když budete namísto jednoduchých nezdravých cukrů konzumovat složené cukry – polysacharidy , vaše hladina krevního cukru a zároveň hladina serotoninu se bude pomalu zvyšovat a pomalu i klesat, čímž ji udržíte na stabilní úrovni, a tím pádem předejdete opětovné chuti na sladké.

TIP: dodávejte TĚLU DOSTATEČNÉ MNOŽSTVÍ SMĚSNÝCH CUKRŮ , KTERÉ NAJDETE NAPŘ. V rýži, zeleniny, luštěnin NEBO celozrnných obilnin.

Článek pokračuje na další straně

Máte chuť na kyselé?

Kam dál?

Otoky nohou u žen: Proč vznikají a jak si pomoci přírodně

Čas lipových květů je v plném proudu: Natrhejte si elixír zdraví a vyrobte si sirup nebo bonbony proti kašli

Škytavka při jídle a barva moči prozradí jestli pijete dost vody. A pozor, vodou se lze i otrávit!

Melouny jsou oblíbenou letní pochoutkou, ale také patří k nejčastějším původcům salmonelózy. Problémy začínají při rozkrojení

Sbírejte, dokud kvete! Žlutý zázrak, který léčí i chutná

Další články