Co se vám snaží tělo naznačit pokud máte stále chuť na něco sladkého, slaného, hořkého nebo kyselého ?

15371
Sdílejte

Článek pokračuje na další straně

Máte chuť na sladké?

Za chutí na sladké stojí ve většině případů zejména psychika, nebo únava . Psychika je závislá od hormonu serotoninu, který je zodpovědný za regulaci nálady, apetitu, tělesné teploty a spánku.

Konzumace sladkých jídel dokáže najednou prudce zvednout hladinu serotoninu, což je právě důvod, že po konzumaci sladkých jídel se cítíte tak dobře. Avšak jak prudce se zvedne hladina tohoto hormonu, tak prudce naopak poklesne, a vy se cítíte hůř a máte opět chuť na sladké, čímž se dostáváte do začarovaného kruhu.

Pojídáním sladkých jídel zvyšujete hladinu krevního cukru . Když budete namísto jednoduchých nezdravých cukrů konzumovat složené cukry – polysacharidy , vaše hladina krevního cukru a zároveň hladina serotoninu se bude pomalu zvyšovat a pomalu i klesat, čímž ji udržíte na stabilní úrovni, a tím pádem předejdete opětovné chuti na sladké.

TIP: dodávejte TĚLU DOSTATEČNÉ MNOŽSTVÍ SMĚSNÝCH CUKRŮ , KTERÉ NAJDETE NAPŘ. V rýži, zeleniny, luštěnin NEBO celozrnných obilnin.

Článek pokračuje na další straně

Máte chuť na kyselé?

Kam dál?

Proč se některým lidem vrací rakovina. Jaké jsou naděje na úplné vyléčení?

Toto jsou 3 největší chyby v našem stravování, které vedou k cukrovce!

Jen piha, nebo nádor? Melanom je jednou z nejagresivnějších forem rakoviny. S kontrolou neváhejte, radí lékař

Ponožky do postele jako recept na lepší spánek? Specialistka na poruchy spánku vysvětlila, proč to může fungovat

„Rakovina je výsledkem životního stylu, ne genetiky!“ Slavný lékař zkoumal nádory již 30 let a zjistil, že se jí dá předcházet dodržováním těchto 7 pravidel

Další články