Tohle je můj nejoblíbenější dezert : Je lehký, rychlý a super chutný !

10537
Sdílejte

Žloutkovou směs opatrně promícháme se sněhem a přimícháme i kakao, mouku a prášek do pečiva.

Na plechu vystlaném papírem pečeme při teplotě 180 stupňů asi 30 minut .

Připravíme krém:

Recept pokračuje na další straně

Šlehačku Nalijeme do hrnce a ohřejeme ji, přidáme nalámanou čokoládu a necháme rozpustit.

Vaříme na slabém ohni asi 5 minut a potom odložíme.

Želatinu rozpustíme v malém množství vody a smícháme s čokoládovým krémem, který se zahřeje, ale už nevaří.

Necháme vychladnout a potom vložíme do chladničky nejméně na 3 hodiny. Teprve potom šlehačku vyšleháme.

Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr s 2 lžícemi vody, když roztaje, přidáme zbytek vody a vaříme, dokud dokud nám nevznikne konzistence jako sirup, vmícháme rum a necháme vychladnout.

Těsto rozdělíme na dva pláty oba a prolejeme cukrovým sirupem.

Naplníme krémem – krém můžete ozvláštnit ovocem nebo kousky čokolády či ořechy.

Vrch přelijeme čokoládovou polevou. Zákusek necháme ztuhnout. Je výborný, jemný a lahodný jako pěna .

Kam dál?

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

Nejchutnější tvarohové koláčky s ostružinami, jaké jsem kdy jedl!

Balkánská zeleninová pasta. Jednoduchá na přípravu, posílí žíly a pročistí játra!

Další články