Stačí smíchat jen majonézu a mouku a máte základ na toto skvělé jídlo : Těsto naplňte chutnou kuřecí nádivkou a všichni u stolu se budou jen oblizovat !

15211
Sdílejte

postup:

Do mísy si nasypeme mouku, přidáme majonézu a vypracujeme hladké těsto. Těsto musí být vláčné a mělo by se pěkně odlepovat od rukou. Vložíme do mísy, zakryjeme potravinářskou fólií a odložíme do chladničky.

Zatímco nám těsto odpočívá, připravíme si náplň. Kuřecí prsa vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vývarem nebo přidáme do vody bujón a vaříme asi 10 minut. Necháme v hrnci dokud je pod parou, pak maso vyjmeme a nastrouháme nebo nakrájíme na malé kousky.

Nyní si připravíme zeleninu. Do mixéru dáme nakrájenou papriku, cibuli, rajče, i stroužky česneku. Zeleninu rozmixujeme a přidáme na pánev spolu s masem. Zalijeme rajčatovým protlakem, dochutíme solí a podle chuti můžete přidat i jiné koření. Můžeme přidat nakrájenou jarní cibulku nebo pažitku, případně koriandrovou nať.

Recept pokračuje na další straně

Když máme připravenou nádivku, můžeme si vybrat těsto a naplníme si ho. Těsto si přendáme na pomoučený pracovní desku a vyválíme na tenkou placku. Na tu navrstvíme náplň, zabalíme a přendáme do zapékací mísy.

TIP: Na náplň můžete navrstvit například krémový sýr nebo strouhaný sýr.

Vejce utřeme s majonézou a potřeme těsto svrchu. Propícháme vidličkou a vložíme do trouby nejdříve při 200 ° C na 10 minut a pak snížíme teplotu na 180 ° C a necháme péct ještě 35 minut. Hotovo, můžeme servírovat.

Přejeme dobrou chuť!

VIDEO POSTUP :

Kam dál?

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Další články