postup:
Do mísy si nasypeme mouku, přidáme majonézu a vypracujeme hladké těsto. Těsto musí být vláčné a mělo by se pěkně odlepovat od rukou. Vložíme do mísy, zakryjeme potravinářskou fólií a odložíme do chladničky.
Zatímco nám těsto odpočívá, připravíme si náplň. Kuřecí prsa vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vývarem nebo přidáme do vody bujón a vaříme asi 10 minut. Necháme v hrnci dokud je pod parou, pak maso vyjmeme a nastrouháme nebo nakrájíme na malé kousky.
Nyní si připravíme zeleninu. Do mixéru dáme nakrájenou papriku, cibuli, rajče, i stroužky česneku. Zeleninu rozmixujeme a přidáme na pánev spolu s masem. Zalijeme rajčatovým protlakem, dochutíme solí a podle chuti můžete přidat i jiné koření. Můžeme přidat nakrájenou jarní cibulku nebo pažitku, případně koriandrovou nať.
Recept pokračuje na další straně
Když máme připravenou nádivku, můžeme si vybrat těsto a naplníme si ho. Těsto si přendáme na pomoučený pracovní desku a vyválíme na tenkou placku. Na tu navrstvíme náplň, zabalíme a přendáme do zapékací mísy.
TIP: Na náplň můžete navrstvit například krémový sýr nebo strouhaný sýr.
Vejce utřeme s majonézou a potřeme těsto svrchu. Propícháme vidličkou a vložíme do trouby nejdříve při 200 ° C na 10 minut a pak snížíme teplotu na 180 ° C a necháme péct ještě 35 minut. Hotovo, můžeme servírovat.
VIDEO POSTUP :