Mimořádně lehké a chutné slané pečivo se sýrem. Ideální k vínku, nebo jen tak když dostanete chuť na něco křupavého !

14441
Sdílejte

Do mísy si rozklepneme vejce, přilijeme mléko, přidáme všechen sýr, i petržel, nasypeme kypřící prášek, sůl a dobře promícháme.

Nakonec nasypeme mouku a vypracujeme kompaktní těsto, které rozválíme na pomoučeném pracovní desce.

Z těsta následně vykrojíme pomocí kráječe obdélníky a ty překrojíme na trojůhelníky .

Recept pokračuje na další straně

Na pánev si nalijeme olej a trojúhelníčky smažíme z obou stran dozlatova.
Pak necháme okapat, uložíme na papírové utěrky a můžeme podávat.

Přejeme dobrou chuť!

Video návod:

 

Kam dál?

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

Nejchutnější tvarohové koláčky s ostružinami, jaké jsem kdy jedl!

Balkánská zeleninová pasta. Jednoduchá na přípravu, posílí žíly a pročistí játra!

Další články