Mimořádně lehké a chutné slané pečivo se sýrem. Ideální k vínku, nebo jen tak když dostanete chuť na něco křupavého !

15675
Sdílejte

Do mísy si rozklepneme vejce, přilijeme mléko, přidáme všechen sýr, i petržel, nasypeme kypřící prášek, sůl a dobře promícháme.

Nakonec nasypeme mouku a vypracujeme kompaktní těsto, které rozválíme na pomoučeném pracovní desce.

Z těsta následně vykrojíme pomocí kráječe obdélníky a ty překrojíme na trojůhelníky .

Recept pokračuje na další straně

Na pánev si nalijeme olej a trojúhelníčky smažíme z obou stran dozlatova.
Pak necháme okapat, uložíme na papírové utěrky a můžeme podávat.

Přejeme dobrou chuť!

Video návod:

 

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články