Jednoduché, levné a dokonale křupavé hrnkové housky. Chutnají jako od pekaře !

22220
Sdílejte

postup:

V misce smícháme teplou vodu, teplé mléko, cukr, sůl a droždí. Rozmícháme.

Postupně vmícháme mouku a vypracujeme těsto.

Připravíme si misku, kterou vymažeme olejem, vložíme do ní těsto, přikryjeme fólií a necháme vykynout.

Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou nakrájíme na kousky.

Recept pokračuje na další straně

Vyformujeme jednotlivé buchtičky, které přendáme na plech vyložený papírem, přikryjeme fólií a necháme podkynout 20 minut.

Poprášíme moukou, každou buchtu nařízneme žiletkou a do řezu vložíme kousek másla.

Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 190 stupňů 25-30 minut.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

VIDEO POSTUP :

 

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články