Jednoduché, levné a dokonale křupavé hrnkové housky. Chutnají jako od pekaře !

20586
Sdílejte

postup:

V misce smícháme teplou vodu, teplé mléko, cukr, sůl a droždí. Rozmícháme.

Postupně vmícháme mouku a vypracujeme těsto.

Připravíme si misku, kterou vymažeme olejem, vložíme do ní těsto, přikryjeme fólií a necháme vykynout.

Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou nakrájíme na kousky.

Recept pokračuje na další straně

Vyformujeme jednotlivé buchtičky, které přendáme na plech vyložený papírem, přikryjeme fólií a necháme podkynout 20 minut.

Poprášíme moukou, každou buchtu nařízneme žiletkou a do řezu vložíme kousek másla.

Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 190 stupňů 25-30 minut.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

VIDEO POSTUP :

 

Kam dál?

Vánoční pečení: Lahodné išlerky, které nesmějí chybět ani u vás doma!

5 druhů Vánočního cukroví z jedné směsi! Pochutná si opravdu každý a za pár minut máte napečené na celé svátky

Domácí FERRERO kuličky! Jednoduchá dobrota na každý vánoční stůl…

Jak si vyrobit domácí máslo ? Chuť je božská : stačí 1 ingredience a 15 minut

Nejlepší recept na FALEŠNÉ DOMÁCÍ TIRAMISU: Když ho jednou vyzkoušíte, už ho jinak dělat nebudete!

Další články