300 g mletého masa
1 cibuli
50 g tvrdého sýra
sůl, červenou papriku a kari podle chuti
50 g tvrdého sýra na posypání
postup:
Brambory si oloupeme, nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme do varu. Uvaříme doměkka a rozmačkáme na kaši. Přidáme máslo, žloutek, sůl, bylinky a promícháme. Potom přimícháme i nastrouhaný sýr. Pomoučenýma rukama vytvarujeme ze bramborové masy kulky, poklademe je do zapékací mísy a pomocí poháru do nich dnem uděláme jamky.
Recept pokračuje na další straně
Do samostatné mísy si dáme mleté maso, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhaný sýr, sůl, červenou papriku, kari a vše spolu promícháme. Z této hmoty tvarujeme kuličky, které naskládáme do jamek v bramborových kulkách. Dáme upéct při 200 ° C na 30 minut.
Po uplynutí této doby mísu vytáhneme, posypeme strouhaným sýrem a dáme ještě na 5 minut zapéct. Můžeme posypat natí a oběd je hotový. Přejeme dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD :