To, ale není všechno. Banány s tmavými skvrnami na slupce produkují navíc látku zvanou TNF – lze ji přeložit jako „tumor nekrotizující faktor“. O co jde? Tato látka dokáže bojovat proti rakovinotvorným buňkám a významně se podílí na posílení našeho imunitního systému. Současně bylo také prokázáno, že zvyšují tvorbu bílých krvinek.
Pokud tedy v obchodě tyto přezrálé banány narazíte, nemusíte se jich už bát. Tyto banány jsou několikanásobně zdravější, než ty čistě žluté či nazelenalé.
Kam dál?
- S přelomovým objevem přišel tým vědců z Číny. Stačí trocha krve a za pár minut lze odhalit rakovinu
- Lékaři varují před mandarinkami: NEJEZTE JE pokud neuděláte jednu důležitou věc !
- Dávka zdraví z kuchyně: Tato potravina léčí zažívací potíže, nadváhu a pomohou i při kožních onemocněních !
- Pozor na pečící papír a teflon: Varování před „věčnými chemikáliemi“