Ráda se s vámi podělím o vynikající recept na extra křupavé a jemné kuřecí stehýnka , které chutnají docela jako z grilu. Tajemství je v marinádě, stačí, abyste v ní stehýnka nechali jen 30 minut.
potřebujeme:
20 kusů kuřecích stehen dolních
Sůl a pepř – podle chuti
Paprika sladká – 1 polévková lžíce
Sójová omáčka – 3 lžíce
Med – 1 čajová lžička
Rostlinný olej – 90 ml
Česnek – 6 stroužků
Recept pokračuje na další straně
postup:
Kuřecí stehýnka omyjeme a osušíme.
Dáme do větší misky, přidáme sůl a pepř.
Do misky přidáme papriku, sójovou omáčku a ostatní přísady.
Dobře promícháme.
Necháme takto stát půl hodinky.
Troubu vyhřejeme na 200 stupňů.
Recept pokračuje na další straně
Nechte péct asi 30 minut.
Potom potřeme zbylou marinádou, která ještě zůstala v misce a necháme ještě zapéct do křupava – asi 20 minut.
Stehýnka chutnají fantasticky, masíčko se doslova rozpadá na jazyku. Chuť opravdu jako z grilu!
VIDEO POSTUP :
https://youtu.be/aHbmzBFyWJ0