Nikdy jsem nejedla lepší nepečený dezert.Při krájení jím nůž doslova klouže a je tak jemný, že se rozpouští na jazyku !

13500
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

postup:

Nejprve si do mísy si rozbijeme vajíčka, přidáme cukr, vanilkovou esenci, máslo a dobře vymícháme metličkou. Potom přidáme škrob a znovu dobře promícháme. Za stálého míchání přilijeme 500 ml mléka. Dáme na sporák a vaříme do zhoustnutí.

Po uvaření rovnoměrně nalijeme krém do dvou misek. Do jedné přidáme čokoládu, druhý necháme vanilkový.


Dlouhé piškoty si namáčíme v mléce a postupně ukládáme na dno formy, kterou jsme si vystlalo pečícím papírem. Celkově by mělo první vrstvu tvořit 14 piškotů. Na ně pak naneseme čokoládový krém a rovnoměrně uhladíme.

Recept pokračuje na další straně

Na tuto vrstvu ukládáme opět piškoty namočené v mléce těsně vedle sebe. Nyní naneseme vanilkový krém a opět rovnoměrně rozetřeme.

Pak vše vložíme do chladničky na 15 minut. Mezitím si do misky nalijeme šlehačku, přidáme čokoládu, karamel a dáme na 5 minut do mikrovlnné trouby nebo rozpustíme za stálého míchání ve vodní lázni. Vyšleháme metličkou na kompaktní hmotu. Tu následně vylijeme na celý povrch. Uhladíme a odložíme na 6 hodin do chladničky.

Po uplynutí doby chlazení dezert vyjmeme, okraj formy, i pečící papír dáme dolů, posypeme kakaem a můžeme podávat. Přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD :

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články