Recept pokračuje na další straně
postup:
Nejprve si do mísy si rozbijeme vajíčka, přidáme cukr, vanilkovou esenci, máslo a dobře vymícháme metličkou. Potom přidáme škrob a znovu dobře promícháme. Za stálého míchání přilijeme 500 ml mléka. Dáme na sporák a vaříme do zhoustnutí.
Po uvaření rovnoměrně nalijeme krém do dvou misek. Do jedné přidáme čokoládu, druhý necháme vanilkový.
Dlouhé piškoty si namáčíme v mléce a postupně ukládáme na dno formy, kterou jsme si vystlalo pečícím papírem. Celkově by mělo první vrstvu tvořit 14 piškotů. Na ně pak naneseme čokoládový krém a rovnoměrně uhladíme.
Recept pokračuje na další straně
Na tuto vrstvu ukládáme opět piškoty namočené v mléce těsně vedle sebe. Nyní naneseme vanilkový krém a opět rovnoměrně rozetřeme.
Pak vše vložíme do chladničky na 15 minut. Mezitím si do misky nalijeme šlehačku, přidáme čokoládu, karamel a dáme na 5 minut do mikrovlnné trouby nebo rozpustíme za stálého míchání ve vodní lázni. Vyšleháme metličkou na kompaktní hmotu. Tu následně vylijeme na celý povrch. Uhladíme a odložíme na 6 hodin do chladničky.
Po uplynutí doby chlazení dezert vyjmeme, okraj formy, i pečící papír dáme dolů, posypeme kakaem a můžeme podávat. Přejeme dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD :