Nikdy jsem nejedla lepší nepečený dezert.Při krájení jím nůž doslova klouže a je tak jemný, že se rozpouští na jazyku !

12751
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

postup:

Nejprve si do mísy si rozbijeme vajíčka, přidáme cukr, vanilkovou esenci, máslo a dobře vymícháme metličkou. Potom přidáme škrob a znovu dobře promícháme. Za stálého míchání přilijeme 500 ml mléka. Dáme na sporák a vaříme do zhoustnutí.

Po uvaření rovnoměrně nalijeme krém do dvou misek. Do jedné přidáme čokoládu, druhý necháme vanilkový.


Dlouhé piškoty si namáčíme v mléce a postupně ukládáme na dno formy, kterou jsme si vystlalo pečícím papírem. Celkově by mělo první vrstvu tvořit 14 piškotů. Na ně pak naneseme čokoládový krém a rovnoměrně uhladíme.

Recept pokračuje na další straně

Na tuto vrstvu ukládáme opět piškoty namočené v mléce těsně vedle sebe. Nyní naneseme vanilkový krém a opět rovnoměrně rozetřeme.

Pak vše vložíme do chladničky na 15 minut. Mezitím si do misky nalijeme šlehačku, přidáme čokoládu, karamel a dáme na 5 minut do mikrovlnné trouby nebo rozpustíme za stálého míchání ve vodní lázni. Vyšleháme metličkou na kompaktní hmotu. Tu následně vylijeme na celý povrch. Uhladíme a odložíme na 6 hodin do chladničky.

Po uplynutí doby chlazení dezert vyjmeme, okraj formy, i pečící papír dáme dolů, posypeme kakaem a můžeme podávat. Přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD :

Kam dál?

Masové kuličky pečené společně s bramborami a zakysanou smetanou: Dobrota z 1 mísy!

Fenomenální řezy bez pečení z bebe sušenek s extra čokoládovou náplní!

Recept na šampaňský dezert: Dokonalé spojení nadýchané piškoty, ovoce a želé!

Bezvadný TVAROHOVÝ KOLÁČ, který nikdy nespadne! Jednoduchý recept, který zvládne každý

Tvarohové taštičky od babičky! Jsou velmi chutné a měkké i druhý den

Další články