Hříšně dobré dvoubarevné bonbóny v čokoládě s nutellovým jádrem – nepečené: Připravte se, že zmizí z tácku raketovou rychlostí !

4069
Sdílejte

Na polevu:

200 g tmavé čokolády

1 šlehačku

volitelné: 100 g bílé čokolády

Recept pokračuje na další straně

postup:

Oplatky si rozdrobíme na malé kousky a smícháme s nutellou nebo jinou čokoládovou pomazánkou tak, aby nám vznikla tvarovatelná hmota.


Z této hmoty si vytvarujeme malé kuličky, poklademe je na tác a odložíme do lednice, ať nám trochu ztuhnou.

Nyní si připravíme druhou, světlou hmotu. Umeleme si máslové sušenky a přidáme k nim mascarpone. Opět vymícháme tvárnou hmotu. Vyformujeme si kulky, potom je rozmačkáme na placičky a zabalíme do nich menší nutellové kuličky.

Recept pokračuje na další straně

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články