V tomto okamžiku vsypeme mouku a začneme ji zapracovávat . Když se vše spojí do jedné hmoty, znovu vrátíme hrnec na sporák. Nyní musíme pořádně zabrat, protože těsto budete po celou dobu míchat a zároveň tak odpalovat.
Když bude pevné, pěkně lesklé a bude zanechávat na dně kompaktní tenkou bílou vrstvu, je hotové .
Stáhneme ho opět ze sporáku, nechte pár minut vychladnout (proces vychladnutí můžete urychlit vyklopením cesta do skleněné misky) a začněte do něj zašlehávat po vajíčku, pokud nevytvoříte hladké a lesklé těsto.
Těstem naplníme cukrářské sáček a nastříkáme ho v žádoucích tvarech na plech, který je vyložený papírem na pečení.
Můžete dělat různé tvary – kuličky, věnečky, větrníky nebo truhličky.
Tajemství úspěchu je v pečení
Cukrářky vědí, že odpalované těsto se připravuje vždy při vysokých teplotách – ty musíte nechat hlavně při začátku pečení.
Postupujte tedy takto – plech vložte do trouby, která je předehřátá na 230 stupňů. Takto nechte péct deset minut a pak stíhaných na 200 stupňů.
Přibližně po dalších deseti minutách začněte sledovat, jak vypadá povrch jednotlivých kousků. Ty musí být zbarvené pěkně do zlatova, nemohou být bílé a ani tmavohnědé. Je to velmi důležité, protože každá trouba peče jinak.
Nejčastější problém při pečení – těsto je tekuté a nedrží tvar
Recept pokračuje na další straně