Toto je důvod, proč mají profi cukráři vždy dokonalé odpalované těsto: Zaručeně nespadne a chuť jako z nóbl cukrárny!

5070
Sdílejte

Pro mnohé cukrářky je příprava dokonalého odpalovaného těsta velkou výzvou. Protože jde o těsto, které se tepelně upravuje – odpaluje, tato fáze přípravy, spolu se správným poměrem surovin se jeví jako nejdůležitější.

Podle kuchařky Culinaria Francie pro vás zpracujeme několik tipů přímo od francouzských cukrářek , díky kterým zvládnete připravit dokonalé větrníky, profiterolky, věnečky, kuličky a další oblíbené dezerty z tohoto těsta. Zarvení přinášíme i základní recept odpovídající poměru surovin v dokonalém odpalovaného těsta podle francouzských cukrářů.

 

Základní recept na odpalované těsto

potřebujeme:

100 g másla

250 ml vody

½ lžičky soli

200 g hladké mouky

4 vajíčka

Recept pokračuje na další straně

postup:

Do hrnce nalijeme vodu, přidáme máslo a špetku soli . Směs přivedeme k varu, rozpustíme tuk a stáhneme hrnec ze sporáku.

Kam dál?

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Oblíbený letní salát bez majonézy: Osvěží a zasytí-hotový za chvilku!

Další články