Tajemství cukráře na dokonalý Pařížský krém : Zaručeně se vám vydaří !

5252
Sdílejte

postup:

Do hrnce nalijeme smetanu s cukrem. Přendáme na plamen a přivedeme do varu – to je základ pro budoucí krém – smetana musí sevřít a cukr v ní musí být rozpuštěn.

Vařící tekutinu složíme z plamene a přidáme kakao. Důkladně rozmícháme metličkou.

Takto připravenou směs si necháme pořádně vychladnout. Potom do této směsi přidáme máslo (ideálně nakrájené na menší kousky) a celou směs vyšleháme. Šlehání krému trvá přibližně 13-15 minut. Správně ušlehaný krém má nadýchanou konzistenci (jako pěna) a že je hotový poznáme tak, že zbledne a zvětší svůj objem – tehdy můžeme přestat šlehat. Pozor abyste krém neprešlehali tak, že bude až příliš hustý.

Používáme na plnění dortů, do rolád, závinů, na zákusky a vynikající je i na vánoční cukroví (například na pařížské rohlíky či do laskonek).

Recept pokračuje a na další straně

Karamelový pařížský krém do větrníků

Kam dál?

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

Nejchutnější tvarohové koláčky s ostružinami, jaké jsem kdy jedl!

Balkánská zeleninová pasta. Jednoduchá na přípravu, posílí žíly a pročistí játra!

Další články