Jednoduchý banánový koláč z hrnečku „Krtkův plech“: Zde je recept!

13209
Sdílejte

Na plech vyložený pečícím papírem nalijeme těsto a pečeme při teplotě 180 stupňů.

Necháme vychladnout a potom z něj odřízneme asi 0,5 cm vrstvu a necháme asi centimetrové okraje.

Na seříznutý povrch poklademe banány (můžeme podélně rozkrojit, nebo nechat tak, jak jsou), na celý povrch natřeme krém a posypeme drobky z vydlabaného těsta (je dobré použít plech s vyššími okraji). Necháme přes noc ztuhnout v chladničce.

 

Příprava krému je zcela jednoduchá. Z mléka, pudinku a cukru uvaříme pudink , který necháme vychladnout. Vychladlý pudink rozšleháme, přilijeme smetanu, pak přidáme ztužovač a vyšleháme hustý krém. Do krému můžete ještě přidat i mascarpone, ale je výborný i bez něj.

Koláček je vynikající. U nás nesmírně oblíbený. Pokud chcete, můžete do krému ještě vmíchat i nastrouhanou čokoládu.

Aby vrchní část lépe „sedla“, tak ji ještě zlehka posypeme kakaem nebo grankem.

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články