Jednoduchý banánový koláč z hrnečku „Krtkův plech“: Zde je recept!

13763
Sdílejte

Na plech vyložený pečícím papírem nalijeme těsto a pečeme při teplotě 180 stupňů.

Necháme vychladnout a potom z něj odřízneme asi 0,5 cm vrstvu a necháme asi centimetrové okraje.

Na seříznutý povrch poklademe banány (můžeme podélně rozkrojit, nebo nechat tak, jak jsou), na celý povrch natřeme krém a posypeme drobky z vydlabaného těsta (je dobré použít plech s vyššími okraji). Necháme přes noc ztuhnout v chladničce.

 

Příprava krému je zcela jednoduchá. Z mléka, pudinku a cukru uvaříme pudink , který necháme vychladnout. Vychladlý pudink rozšleháme, přilijeme smetanu, pak přidáme ztužovač a vyšleháme hustý krém. Do krému můžete ještě přidat i mascarpone, ale je výborný i bez něj.

Koláček je vynikající. U nás nesmírně oblíbený. Pokud chcete, můžete do krému ještě vmíchat i nastrouhanou čokoládu.

Aby vrchní část lépe „sedla“, tak ji ještě zlehka posypeme kakaem nebo grankem.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články