Božsky jemná čokoládová roláda „Kočičí oči“: Dezert, který trumfne i dort – každý ho miluje!

3176
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

postup:

Do mísy si vložíme rozbité vejce, přidáme cukr a metličkou vyšleháme do pěny. Nalijeme olej, přidáme vanilkový cukr a znovu vyšleháme. Potom nasypeme mouku spolu s kypřícím práškem a rukou vymícháme kompaktní těsto . To rozdělíme na dvě přibližně stejné části.

Jednu část odebereme do samostatné misky a do druhé přimícháme kakao.

Základní těsto si vypracujeme s trochou mouky, aby se s ním dobře pracovalo a aby se nelepilo. Pak ho přendáme na pečicí papír.

Těsto rozválíme na tenkou placku. Totéž uděláme i s kakaovým těstem a potom jej pomocí pečícího papíru přeneseme na základní těsto, čímž se vytvoří dvě vrstvy.

Pomocí válečku jich spojíme tak, že kakaové těsto zaválíme do základního.

Svineme od kraje z jedné strany směrem do středu a pak z druhé strany.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články