Žádné vejce a pochoutka jako hrom: Tato čokoládový dort s vanilkovým krémem patří mezi hvězdy každé oslavy !

6728
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

4. Těsto nalijeme do formy, několikrát jí ťukneme o stůl, aby se odstranil vzduch a aby se těsto rovnoměrně rozlilo. Korpus pečeme ve vyhřáté troubě na 180 ° C asi 30 minut. Potom proveďte test špejlí, zda je těsto dobře upečené.

5. Nožem přejdeme po okraji formy aby se korpus od ní dobře oddělil a přendáme ho na mřížku, kde ho necháme vychladnout. Předtím z něj dáme dolů i pečící papír.

6. Práškový cukr smícháme s měkkým máslem a vanilkovým cukrem.

7. Potom ho mixérem po dobu 3 – 4 minuty intenzivně šleháme, dokud nebude nadýchané a bílé.

Recept pokračuje na další straně

8. Přidáme po lžících smetanu a každou jednu důkladně zašleháme. Jen to zajistí, že bude krém hustý a homogenní.

9. Část krému si přendáme do zdobícího sáčku a zbytek natřeme po celé ploše korpusu. Pak ozdobíme krémem ze sáčku.

10. Necháme v lednici ztuhnout alespoň 1 hodinu.

TIP: Pokud nechcete mít krém pouze navrchu, můžete korpus překrojit, dát část krému do středu a zbytek navrch.

11. Na závěr můžeme ještě ozdobit rozehřátou čokoládou pomocí zdobícího sáčku.

Ačkoli těsto neobsahuje žádné vejce, korpus je velmi jemný a nadýchaný. Tento dezert je velmi chutný a jsme si jisti, že si vás získá.

Přejeme dobrou chuť!

zdroj : retete-usoare.info

Kam dál?

Chutný a jednoduchý recept, který oživí váš jídelníček. Tato kuřecí prsa v jogurtové omáčce bude milovat celá rodina!

Nutellovo-Oříškový dezert pro všechny mlsné jazýčky!

Kdysi hodně pulární, dnes tak trochu zapomenuté. Tyto řízky jsou levnější než klasické a velmi chutné!

Oblíbená „ŠVÝCAŘSKÁ ROLÁDA“: Nechytají se na ni ani rolády z cukrárny!

Masové kuličky pečené společně s bramborami a zakysanou smetanou: Dobrota z 1 mísy!

Další články