Žádné vejce a pochoutka jako hrom: Tato čokoládový dort s vanilkovým krémem patří mezi hvězdy každé oslavy !

6728
Sdílejte

na krém

200 g husté zakysané smetany

100 g másla (pokojové teploty)

80 g moučkového cukru

vanilku

Recept pokračuje na další straně

Postup:

1. Dno dortové formy (o průměru 22 cm) si vyložíme pečícím papírem, stěny vymažeme olejem a vysypeme moukou.

TIP: Pokud chcete mít korpus vyšší, použijte menší formu.

2. V misce dobře promícháme kefír s olejem, solí, cukrem a vanilkovým cukrem. Kefír by neměl být studený, takže pokud se vám ho nepodařilo včas vyjmout z chladničky, mírně ho ohřejte.

3. Mouku smícháme se sodou nebo práškem do pečiva a kakaem. Suché ingredience si prosejeme v 2 krocích do misky s kefírem a rychlým pohybem vymícháme homogenní těsto, které pomalu stéká ze špachtle. Pokud je kefír příliš kyselý, můžete přidat trošku sody.

Kam dál?

Chutný a jednoduchý recept, který oživí váš jídelníček. Tato kuřecí prsa v jogurtové omáčce bude milovat celá rodina!

Nutellovo-Oříškový dezert pro všechny mlsné jazýčky!

Kdysi hodně pulární, dnes tak trochu zapomenuté. Tyto řízky jsou levnější než klasické a velmi chutné!

Oblíbená „ŠVÝCAŘSKÁ ROLÁDA“: Nechytají se na ni ani rolády z cukrárny!

Masové kuličky pečené společně s bramborami a zakysanou smetanou: Dobrota z 1 mísy!

Další články