Žádné vejce a pochoutka jako hrom: Tato čokoládový dort s vanilkovým krémem patří mezi hvězdy každé oslavy !

7772
Sdílejte

na krém

200 g husté zakysané smetany

100 g másla (pokojové teploty)

80 g moučkového cukru

vanilku

Recept pokračuje na další straně

Postup:

1. Dno dortové formy (o průměru 22 cm) si vyložíme pečícím papírem, stěny vymažeme olejem a vysypeme moukou.

TIP: Pokud chcete mít korpus vyšší, použijte menší formu.

2. V misce dobře promícháme kefír s olejem, solí, cukrem a vanilkovým cukrem. Kefír by neměl být studený, takže pokud se vám ho nepodařilo včas vyjmout z chladničky, mírně ho ohřejte.

3. Mouku smícháme se sodou nebo práškem do pečiva a kakaem. Suché ingredience si prosejeme v 2 krocích do misky s kefírem a rychlým pohybem vymícháme homogenní těsto, které pomalu stéká ze špachtle. Pokud je kefír příliš kyselý, můžete přidat trošku sody.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články